KK Partizan
KK Partizan
Košarka Košarkaška lopta Koš

Shutterstock

Košarka Košarkaška lopta Koš, Foto: Shutterstock

Košarkaši Limoža slavili su nad Tofašom rezultatom 91:82 u šestom kolu Evrokupa.

Limož i Tofaš se nalaze u grupi B baš kao i beogradski Partizan i ovom utakmicom mogu da budu zadovoljni i navijači crno-belih.

Francuski tim je pre početka ovog kola imao samo jednu pobedu i u goste im je došla neugodna ekipa Tofaša sa skorom od 3:2 i željom da sustigne Veneciju koja je na drugom mestu sa 4 pobede.

PROČITAJTE JOŠ:

Od samog starta se videlo da je Limož vrlo motivisan i da imaju na umu samo jednu stvar – pobedu. Ubacili su 30 poena u prvoj četvrtini i nagovestili rezultatsku "katastrofu".

Do poluvremena se ta prednost pretvorila u dvocifrenu, pa se na "veliki odmor" otišlo sa rezultatom 49:38 u korist Limoža. Po povratku na parket, turski tim se malo "opasuljio", smanjili su greške i četvrtinu pripisali sebi.

Imali su samo nadu u poslednjem kvartalu, ali je Limož i to ugasio. Dodali su gas kada je to bilo najpotrebnije, pa su uspeli da zabeleže pobedu broj dva i ostanu u trci za drugu fazu, pritom dodatno zakomplikovavši situaciju u grupi B.

Semaž Kriston je ponovo briljirao sa 19 poena, Ugo Invernici je postigao 16, a Brajan Konklin 15. U redovima Tofaša, Met Lodžeski je podsetio na svoje slavne dane sa 21 poenom, dok ga je Semi Mehija ispratio sa 17 poena.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana