CSKA
EPA Sergei Ilnitsky
CSKA

EPA Sergei Ilnitsky

Foto: EPA Sergei Ilnitsky

Košarkaši CSKA iz Moskve savladali su Himki u ruskom derbiju rezultatom 99:86 i održala stoprocentan učinak posle tri kola.

Moskovljani su u prvoj četvrtinmi stigli do devet poena prednosti, a u naredne dve deonice su dovršili veći deo posla pa je buđenje gostiju u četvrtoj četvrtini donelo samo nešto blaži poraz.

Najefikasniji u redovima CSKA bio je Majk Džejms sa 28 poena koji je upisao i pet asistencija. Sa druge strane najraspoloženiji bio je Aleksej Šved koji je postigao 25 poena.

Pročitajte još:

Ubedljivu pobedu na svom terenu upisao je i Žalgiris koji je savladao Real Madrid 86:73. Španci su sjajnom igrom u trećoj četvrtini uspeli da preokrenu rezultat i poslednjih deset minuta dočekaju sa 3 poena vođstva. Ipak, neverovatan rafal domaćinu je doneo pobedu sa 13 poena razlike.

Radost domaćoj publici doneli su i Fenerbahče i Bajern. Turski predstavnik je savladao Baskoniju rezultatom 87:80, na krilima neverovatnog Nanda de Koloa koji je postigao čak 39 poena.

Bajern Dejana Radonjića, demolirao je Asvel rezultatom 104:63, a jedinu pobedu u gostima ostvarila je Armani Milano savladavši Panatinaikos 79:78.

Bonus video: Nikola Kalinić i Fenerbahče dočekani zvižducima!