Lebron Džejms
AP/Mark J Terrill
Lebron Džejms

AP/Mark J Terrill

Lebron Džejms, Foto: AP/Mark J Terrill

Los Anđeles Lejkersi su bili mnogo bolji od Majamija - 116:98 u prvom meču finalne serije NBA lige. Lejkersi su tako pobedom otvorili seriju u kojoj važe za velikog favorita i sve osim njihovog osvajanje titule predstavljalo bi prvoklasnu senzaciju.

Ko osvaja titulu?

 

Majami je odlično otvorio meč, u prvoj četvrtini stigao do 13 poena prednosti, ali usledio je brz odgovor Lejkersa koji prave seriju 21:5 i od tog momenta dominiraju utakmicom. U trećoj četvrtini stigli su do čak 32 poena prednosti, pa je pitanje pobednika već tada bilo rešeno.

Majami je iskoristio opuštanje protivnika u poslednjoj četvrtini i uspeo da ublaži poraz. Lebronu Džejmsu je samo jedna asistencija nedostajala do tripl-dabla na jubilarnom 50. meču u finalima: 25 poena, 13 skokova i devet dodavanja. Entoni Dejvis je bio odličan sa 34 poena i devet uhvaćenih lopti, Kentavijus Koldvel Poup je dodao 13 poena. Džimi Batler je bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 23 poena, Kendrik Nan je sa klupe ubacio 18.  Veliki peh za Majami predstavlja povreda Gorana Dragića koji je na terenu proveo svega 15 minuta i ubacio šest poena i neizvestan je ne samo za drugi meč serije, već i za ceo tok finala.

PROČITAJTE JOŠ: