Kris Boš
AP Photo/Lynne Sladky, File
Kris Boš

AP Photo/Lynne Sladky, File

Kris Boš, Foto: AP Photo/Lynne Sladky, File

* Dva puta je bio šampion NBA lige sa Majamijem

* 11 puta ALL-STAR

* Majami je povukao iz upotrebe dres sa brojem 1 zbog Kris Boša!

Fenomenalni bivši košarkaš Kris Boš je prerano okončao karijeru zbog krvnog ugruška, a život bi mu bio ugrožen da je nastavio da se bavi košarkom.

On je u NBA ligi igrao za dva tima, Toronto Reptorse i Majami Hit, dok je sa reprezentacijom SAD stigao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2008. godine.

U ekskluzivnom intervju za SportKlub, Kris Boš je rekao da veoma dobro poznaje srpske igrače i da su na njega ostavili jak utisak.

Upitao ga je novinar da li je upoznat sa srpskom i jugoslovenskom košarkom, ovaj mu je odgovorio:

“Daj čoveče, daj“, nasmejao se Boš pre nego što je na srpskom dodao: “Dobro jutro“.

 

Naravno da sam upoznat sa igračima iz Srbijeonog trenutka kad počneš da se baviš košarkom, odmah ćeš imati saigrače iz Srbije. Igrao sam sa nekim sjajnim srpskim košarkašima, svi su ostavili jak utisak, kao i sa područja bivše Jugoslavije – Rašo Nesterović, moj slovenački brat, kao i Goran Dragić“.

Na pitanje da šta je to što izdvaja igrače sa ovih prostora, nekadašnji krilni centar odgovorio je:

“Pre svega bih izdvojio nivo veštine i upornost uprkos preprekama koje se nađu na putu. To je različita vrsta zrelosti jer vi mnogo ranije počnete da igrate profesionalnu košarku. Ti igrači imaju viši nivo sposobnosti da budu pravi saigrači, da se uklope u profesionalnu igru i da se adaptiraju na zahteve NBA“.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Bili Beron - "Tri koraka hoću ja..."