Nikola Jokić
AP/David Zalubowski
Pol Pirs

Profimedia

Pol Pirs, Foto: Profimedia

Pre utakmice između Lejkersa i Nagetsa, ESPN je započeo priču o Jokiću i tome zašto se o njemu ne priča više, kada se krene tema "ko će biti MVP?".

"Kada na kraju utakmice pogledate statistiku Jokića, on ima 20 poena, 10 skokova, osam asistencija... Ali, kada pogledate druge košarkaše poput Janisa, Džordža, Harden, oni su neverovatni, ne radi se samo o statistici. Rade spektakularne stvari, na spektakularan način", rekao je Pirs, na šta mu je koleginica odgovorila: "Znači radi se o atraktivnosti?".

"Nije samo atraktivnost. Čonsi (Bilaps) je rekao da njegova igra nije dovoljno 'seksi'. Samo ovi drugi košarkaši (Harden, Janis, Džordž) pružaju sjajne partije". Da li možete da mi kažete Jokićevu jednu veliku, prepoznatljivu, utakmicu ove sezone?", upitao se Pirsi pa dodao:

"Harden je imao utakmicu protvi Golden Stejta, Janis protiv Lejkersa... Koju je veliku utakmicu Jokić imao ove sezone da biste rekli "ovaj momak mora da bude u top2 ili top3 za MVP?".

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski košarkaš imao je mnogo velikih utakmica, a sigurno se najviše izdvaja ona s početka sezone kada je ostvario tripl-dabl bez promašaja (35 poena, 11/11 iz igre, 11 skokova, 11 asistencija, četiri ukradene).

Pored toga je postigao 40 poena Portlandu, Šarlotu 39, Bruklinu 37, Dalasu 32... Uostalom, svi znamo da Jokiću lična statistika nije najvažnija i da bi radije dodao pâs nego šutirao ka košu.

"Jokić je četvrti ili peti u priči za MVP i mislim da je to velika čast. I, mislim da će biti, po meni, četvrti u glasanju. To je kompliment. Njegovi treneri kažu da nikada nisu videli igrača sa takvom koordinacijom. On to koristi kao prednost. Nema taj atleticizam, ali zna kako da iskoristi svoj talenat", rekao je novinar ESPN Brajan Vindhorst.