Lebron Džejms
EPA/Steve Dipaola
Lebron Džejms

EPA/Steve Dipaola

Lebron Džejms, Foto: EPA/Steve Dipaola

Los Anđeles Lejkersi su tokom leta doveli Lebrona Džejmsa kao slobodnog igrača iz Klivlend Kavalirsa i smatrali su da će sa njegovom superiornošću i mladim nadama uspeti da se konačno domognu  tog plej-ofa.

Pročitajte još:

Ipak, stvari nisu takve kako se očekivalo i posle 70 utakmica imaju skor 31 pobedu i 39 poraza, nalaze se tek na 11. mestu sa 10 pobeda manje od gradskog rivala Klipersa, koji su trenutno 8. tim zapadne konferencije i gotovo je izvesno da će i ove sezone propustiti plej-of.

Naravno, klub kako i sledeće sezone ne bi doživeo ovakav neuspeh, potrebno je da reaguje kako u igračkom, tako i u stručnom štabu.

Prema informacijama novina iz Amerike, Jezeraši i iskusni trener Dok Rivers pokazali su obostrano interesovanje za preuzimanje klupe tima koji je u svojoj istoriji NBA prsten osvajao 16 puta.

Dok Rivers

AP/Brandon Dill

Dok Rivers, Foto: AP/Brandon Dill

Rivers je trenutno trener Klipersa i izvesno je da će i ove sezone obezbediti plej-of uprkos znatnom podmlađivanju tima tokom poslednjih dana za trejdove.

Dok je u svojoj trenerskoj karijeri vodio pre kluba iz Grada Anđela Orlando Medžik i Boston Seltikse, a upravo je sa tim timom osovjio NBA prsten 2008. godine, a 2000. bio je proglašen za najboljeg trenera lige.