Kajl Lauri
AP Chris Young
Kajl Lauri

AP Chris Young

Kajl Lauri, Foto: AP Chris Young

Američki plejmejker produžio je saradnju sa dosadašnjom ekipom, Toronto Reptorsima. Lauriju ugovor ističe na kraju ove sezone, a produžio je ugovor na još jednu, tokom koje će zaraditi 31 milion dolara. Poređenja radi, Lauri je istu količinu zaradio prošle sezone, više nego sezonu pre toga, ali manje nego ove, koja počinje 23. oktobra.

Neverovatni Gordić vodio Partizan kroz dramu do treće vezane pobede u Evropi!

Košarkaši Partizana ostvarili su jako tešku pobedu u gostovanju u Viljnusu. Košarkaši Partizana!, Foto: KK PARTIZAN Partizan je pobedio Ritas u gostima prvi put u istoriji! Odlučujući koš postigao je Gordić kada je na 30 sekundi do kraja pogdoio trojku za 7 metara! Konačan rezultat meča bio je 66:61 za šampiona Evrope iz 1992.

"Kajl je bio srce svakog našeg uspešnog pohoda u prethodnih sedam sezona. On je takmičar, pobednik i motor koji pokreće sve naše igrače i navijače", rekao je predsednik Toronta Masai Uđiri.

PROČITAJTE JOŠ:

Lauri ulazi u osmu sezonu u Torontu, a prethodne je postavio rekordan broj asistencija sa 8,7 po meču.

Rekorder je Reptorsa po broju postignutih trojki (1.223) i ukradenih lopti (73) tokom regularne sezone, dok vodi u plej-ofu po odigranim mečevima (73), poenima (1.240), trojkama (157), asistencijama (462) i ukradenim loptama (101).

BONUS VIDEO:

Andrea Trinkijeri o pobedi Partizana, Zagorcu, Tomasu ali i o drugim stvarima!