Ognjen Kuzmić, saobraćajna nesreća
www.prijedordanas.com, Marko Met
Ognjen Kuzmić

Marko Metlaš/Alo!

Ognjen Kuzmić, Foto: Marko Metlaš/Alo!

* Ognjen Kuzmić je u noći između subote i nedelje učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Prijedoru

* Vraćao se sa svadbe

* Njegov Porše je ušao u suprotnu traku

Košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim lekarskim nadzorom u jedinici intenzivne nege beogradskog Urgentnog centra.

"Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno ugrožen" - rečeno je Novostima u Urgentnom centru.

U Kuzmićevo lečenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, posle hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd.

Kako prenose Novosti,  lekari planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku doneti konzilijarno.

Preliminarni rezultat istrage pokazao je da je košarkaš bio za volenom "poršea" koji je izazvao saobraćajnu nesreću na putu Banjaluka – Prijedor.

Još se istražuju tačni uzroci nesreće, od oba vozača (za volanom BMW bio je Marko Mijatović iz Prijedora) uzeti su uzorci krvi kako bi se utvrdilo da li je bilo dejstva alkohola ili opijata.

I Zvezda se oglasila saopštenjem o novim informacijama vezanim za zdravstveno stanje Kuzmića, koje prenosimo u celosti:

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je opšte zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića bolje nego u odnosu na prethodni dan, ali i dalje vrlo složeno.

- Ognjen se još uvek nalazi u indukovanoj komi, ali njegova pluća sve bolje deliimično samostalno funkcionišu, i u sve većem obimu naš košarkaš je u stanju da samostalno diše.

- Odlukom lekarskog tima Ognjen Kuzmić biće u sredu podvrgnut hiruškoj intervenciji i operaciji gornje vilice kako bi se otklonili problemi vezani za njegovo disanje.

- Zbog složenosti te intervencije košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije ostaće u indukovanoj komi dok se ne obavi hiruški zahvat u sredu.

- KK Crvena zvezda mts i ovom prilikom se zahvaljuje svim ljudima dobre volje, klubovima, i svima koji i dalje iskazuju veliku brigu za zdravstveno stanje i oporavak našeg Ognjena Kuzmića - navodi se u saopštenju Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Pehar MVP i medalje šampionima delio Vlasta Velisavljević (91), glumac i veliki zvezdaš!