Milošević, Brajant
AP/Luca Bruno
Milošević, Brajant, Foto: AP/Luca Bruno

Legendarni košarkaš Kobi Brajant, poginuo je u strašnoj helikopterskoj nesreći. Letelica se srušila u Kalabasosu u Kaliforniji, a prema navodima stranih medija, vremenski uslovi u trenutku nesreće bili su izuzetno loši.

Bilo je oblačno i maglovito uz sitne kapi kiše, a u vazduhu su se nalazile i čestice koje su se pojavile usled divljih požara u ovoj američkoj državi.

Olupina Kobijevog helikoptera

AP

Olupina Kobijevog helikoptera, Foto: AP

Kako je za Los Anđeles Tajms istakao Kurt Dic, koji je od 2014. do 2016. prevozio Kobija Brajanta helikopterom, "mora biti da su udes izazvale loše vremenske prilike, a ne mehanički problem".

Helikopter u kom je poginuo Brajant, Foto: AP

"Šanse da se se katastrofalno otkazivanje tog motora dogodi - ma, to se i ne događa. Helikopter (Silkorski S-76B) je u fantastičnom stanju i može da se smatra "Kadilakom, limuzinom - jer limuzina i jeste".

Petar Vojinović, urednik vazduhoplovnog portala "Tango Six" napisao je na Tviter nalogu da je model helikoptera koji se srušio sposoban za let u lošijim uslovima.

"Kobi Brajant poginuo u helikopteru Sikorsky S-76B. Identičan model koji je Slobodan Milošević kupio sebi 90ih i koji i dalje leti u Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije. Opremljen je autopilotom, može leteti u složenim meteo uslovima."