Mornar - Crvena zvezda
abaliga.com
Mornar - Crvena zvezda

abaliga.com

Kevin Panter, Foto: abaliga.com

Crvena zvezda će sa dva naturalizovana Amerikanca krenuti u napad na 10. trofej nacionalnog Kupa u klupskoj istoriji, pošto će uz Čarlsa Dženkinsa, sa srpskim pasošem u Nišu igrati i Kevin Panter.

Srpski i regionalni šampion će se za prvi nacionalni trofej u sezoni boriti bez Stratosa Perperoglua, pošto su kvotu od četiri stranca popunili Lorenco Braun, Bili Beron, Džejms Gist i Majkl Odžo.

Prvi meč u Nišu, Crvena zvezda igra u četvrtak od 17 časova protiv Radničkog iz Beograda, a ukoliiko opravdaju ulogu favorita, u subotnjem polufinalu izabranici Dragana Šakote će igrati sa boljim iz duela Mega Bemaksa i užičke Slobode.

Vilijam Mozli

KK Partizan

Vilijam Mozli, Foto: KK Partizan

Poznato je da u domaćim takmičenjima mogu da igraju samo četiri stranca, a što se tiče Partizana, Mozli bi dobijanjem pasoša Srbije omogućio bezbrižniji san treneru Andrei Trinkijeriju. Podsetimo, Markus Pejd već ima srpsko državljanstvo i ne igra kao stranac u domaćim takmičenjima. 

Partizan odbranu trofeja počinje u petak kada ga očekuje meč protiv Borca iz Čačka, a ukoliko prođe ovu prepreku u polufinalu će igrati sa boljim iz meča FMP - Dinamik.