Nenad Krstić
M. Metlaš
Nenad Krstić

M. Metlaš

Nenad Krstić, Foto: M. Metlaš

Nekadašnji reprezentativac i kapiten Srbije Nenad Krstić je u decembru izabran na novu fuknciju u KSS-u, na kojoj je zamenio Igora Rakočevića.

- Gledam na to da sada imam malo više obaveza, jer su sada sve reprezenativne selekcije uključene. Tek sam počeo, ali sam i razmišljao i imam jasno definisan plan šta bi moglo da se uradi, a šta bi moglo od postojećih stvari da se nadogradi i poboljšlja. Veoma odgovorna funkcija i ono što mogu da kažem jeste da sam motivisan i pun entuzijazma, ali sam i počastovan što sam na ovom mestu - rekao je Krstić Tanjugu.

Pre dolaska na mesto potpredsednika, bivši igrač Partizana, Nju Džersija, Oklahome, Bostona, moskovskog CSKA i Efesa bio je direktor mlađih selekcija KSS-a.

Zbog korona virusa mlađe kategorije u 2020. godini nisu imale priliku da poprave loše rezultate iz 2019. kada su bile daleko od medalja na prvenstvima.

- U 2019. godini bilo je malo slabijih rezultata, ali sa mlađim selekcijama je uvek tako. Dešavalo se da sve naše selekcije osvoje medalje, ali se nekad dešavala i godina kao što je 2019. Po mom mišljenju, druga stvar je tu ključna - da mi uspostavimo sistem i da on izbacuje igrače za seniorsku reprezentaciju. To je ključ svega i to je i do sada rađeno dosta dobro. Drugi cilj jesu medalje. Naša U20 selekcija je u B diviziji i primaran cilj treba da bude da se vratimo u A diviziju.

Seniorsku reprezentaciju u februaru očekuje kvalifikacioni prozor za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a na leto će Beograd biti domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

- Ništa nije lako, mi smo svedoci. U poslednjem prozoru smo se namučili, izgubili smo od Švajcarske. U sledećem prozoru igramo sa Gruzijom, pa sa Švajcarskom, jedna pobeda nas vodi na EP. Ne volim da kalkulišem, mislim da je najbitnije da se mi plasiramo na EP. Ubeđen sam da hoćemo. Što se tiče olimpijskog kvalifikacionog turnira, tu polažemo mnogo nade. Imamo vrhunsku reprezentaciju. Imamo blistavu sadašnjost, imamo blistavu budućnost. Plasman na Olimpijske igre ne bi trebalo da bude problem. Treba gledati i rasporede takmičenja, posebno NBA, da li će se poklapati, da li će neko igrati plej-of, koga će selektor imati na raspologanju... Sve to može da utiče, ali mi smo domaćini i nadam se najboljem. Prvo plasman, a ostalo... O tom - potom - istakao je Krstić.

PROČITAJTE JOŠ: