Zvezda - Krka
KK Crvena zvezda
Zvezda - Krka

KK Crvena zvezda

Zvezda - Krka, Foto: KK Crvena zvezda

Drama u najavi u finišu ABA lige - Krka je dobila Split u Novom Mestu što znači da Borac u ponedeljak u Gripama igrati utakmicu za spas sezone! Posle trijumfa Krke rezultatom 77:71 (12:18, 24:15, 14:18, 27:20) u zaostaloj utakmici 23. kola situacija na tabeli je sledeća – Krka i Split imaju po osam pobeda, Borac jednu manje. Uz napomenu da izabranici Marka Marinovića imaju bolji međusobni skor od Krke u oba i dobili su Split kod kuće. Ako Borac pobedi u SPlitu, obezbediće opstanak. 

Krka je uradila veliki posao s obzirom da je dobila Split u oba ovosezonska duela, a u poslednje dve utakmice dočekuje Crvenu zvezdu i ide na noge FMP-u Železnik. Splitu je kao i Borcu predstojeći susret najvažniji u sezoni, s obzirom da učešće u ABA ligi zatvara gostovanjem Partizanu.

Sve do početka četvrte deonice bilo je neizvesno u dvorani Leon Štukelj. Nijednog trenutka u tom periodu razlika nije prešla dvocifrenu granicu, a posle koša Marka Lukovića na otvaranju poslednje deonice Split je došao do prvog vođstva još od prve četvrtine i imao je 53:52. Ali, u narednih šest minuta domaćin se potpuno razgoropadio i dobio utakmicu serijom 17:2! 

Vrabac je bio najefikasniji igrač sa 18 poena (5/12 iz igre, 1/4 za tri, 7/8 slobodna bacanja), te osam skokova, po tri asistencije i ukradene lopte, te četiri izgubljena poseda. Dvocifreni su bili još Jure Škifić sa 13 poena, Barič je ubacio poen manje, a Lapornik 10 poena uz šest uhvaćenih lopti. Kod gostiju Roko Leni Ukić imao je 19 poena, Luka Babić 15, Marin Marić 14, a Luković 11 poena (4/12 iz igre, 1/5 za tri), te četiri asistencije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore