Alen Smailagić
AP/Rich Pedroncelli
Alen Smailagić, Foto: AP/Rich Pedroncelli

Srbija ponovo ima razloge za NBA radosti. Alen Smailagić je debitovao za Golden Stejt u Letnjoj ligi u Sakramentu, pa iako nije napunio koš "kraljeva", niti ostvario pobedu - domaćini su trijumfovali sa 81:77 uz 22 poena i 12 skokova Venjena Gebrijela, a Bogdana Bogdanovića na tribinama...

... akvizicija "ratnika" sa ovogodišnjeg drafta je na momenat zablistala.

 

Momak rođen 18. avgusta 2000. u Beogradu, kog su Voriorsi uzeli kao 39. pika skrivajući ga vrlo lukavo od šire košarkaške javnosti, meč je završio sa tri poena i dva skoka. Šut ga na debiju uopšte nije služio, jer je četiri pokušaja sa poludstance promašio, ali je zato jednom krenuo u prodor i tako dobro zakucao, da je čitava "klupa" Golden Stejta skočila usled oduševljenja:

Naredni meč Smailagić i "ratnici" igraju u noći između utorka i srede protiv Lejkersa, koji su u svom prvom nastupu deklasirani od Majamija sa 106:79. U preostale dve utakmice San Antonio je dobio Klivlend (97:89) uz 11 poena, sedam skokova i dve asistencije mladog Hrvata Luke Šamanića, a Memfis je lako izašao na kraj sa Jutom (85:68).

PROČITAJTE JOŠ: