Foto: Shutterstock
Ana Dabović

Foto: Shutterstock

Ana Dabović, Foto: Profimedia

Do početka šampionata odigraće i dve pripremne utakmice protiv Turske, od kojih će prva biti otvorena za javnost. Jedna od najiskusnijih u ekipi Ana Dabović ističe da je zadovoljna kako teku pripreme i naglašava da je najvažnije što su sve devojke zdrave.

"Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokažu u kojoj smo trenutno fazi i šta treba da doradimo do pocetka Evropskog prvenstva", rekla je Dabović za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Sead Šehović

ABA

Srpska reprezentacija prvenstvo otvara 27. juna utakmicom protiv Belorusije, a u grupnoj fazi u Zrenjaninu odigraće i mečeve protiv Rusije 28, odnosno Belgije 30. juna.

Reprezentativka Maja Škorić rekla je da košarkašice željno išcekuju početak Evropskog prvenstva.

"Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Nedavno smo se vratile sa turnira u Franuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na šampionatu. Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ostvariti za početak prolazak grupne faze, što je i prvenstveni cilj, a posle cemo korak po korak da razmišljamo o ostalom", rekla je Škorić.

KK Partizan Grb Logo

Wikipedia

Turnir u Francuskoj dao je jasniju sliku selektorki Marini Maljković na čemu još treba da se radi u narednih sedam dana. Srbija je u Renu izgubila od Rusije, ali je savladala Tursku i Francusku.

Centar nacionalne selekcije Dragana Stanković kaže da ekipa želi da se u najboljem svetlu pokažu domaćoj publici.

"Već smo dva dana u Vršcu i pripreme teku u najboljem redu. Želimo da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo i da se u što boljem svetlu pokažemo našoj publici u našoj zemlji", rekla je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ: 

Prva faza Evropskog prvenstva igra se u Rigi (Letonija), Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a drugi deo je na programu u "Štark areni“ u Beogradu od 2. do 7. jula.