Branko Lazić
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC
Branko Lazić

Alo!/Marko Metlaš

Branko Lazić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Košarkaš Branko Lazić jedan je od najpopularnijih srpskih “bradonja” u svetu sporta, i pored odličnih igara pre svega u odbrani, upravo ga imidž čini prepoznatljivim i omiljenim igračem. Brada, kao znak karaktera, bio je “zaštitni znak” i Vlada Divca, koji je ovakav stil uveo na NBA parkete i bio preteča onog što danas Džejms Harden čini u dresu Hjuston Rokitsa, baš kao i Dirk Novicki, Nikola Mirotić i mnogi drugi.

Pročitajte još:

Od naših asova sličan imidž neguje i Miroslav Raduljica, koji je dobio nadimak “braduljica”, zatim plejmejker Miloš Teodosić, Nikola Kalinić, Vasilije Micić i drugi, ali Lazić trenutno prednjači po dužini brade.

- Sličnost sa njima je slučajna, jer sem brade nemamo mnogo toga što nas košarkaški spaja, osim činjenice da smo svi deo nacionalnog tima i da smo veliki prijatelji. Međutim, po stilu igre smo sasvim drugačiji – kaže Lazić, koji je zajedno sa Đorđem Gagićem i Milanom Mačvanom ovih dana u Beogradu snimao reklamu za Laško pivo.

Da li je vaša brada znak karaktera ili stvar imidža?

- Rekao bih da je više u pitanju imidž. Sa karakterom se rađaš i nadograđuješ ga tokom života i karijere.
Ko je uticao na tu nadogradnju u vašem slučaju?

- Pre košarke sam trenirao karate, koji je borilački sport, i na taj način sam izgradio karakter borca, a kroz košarku sam ga samo nadograđivao, i to kroz igru i kroz život. Tako da ako moram da izaberem koji je moj zaštitni znak, neka to bude borbenost.

Branko Lazić

Laško

Postaje TV zvezda - Branko Lazić, Foto: Laško

Kada ste počeli da puštate bradu?

- Sasvim slučajno se to desilo, pre ravno osam godina. Sećam se da je bio maj kad sam se poslednji put obrijao. Bilo je momenata kada sam je skraćivao, ali nikada nisam imao dužu bradu nego sada.

Da li je opcija da se obrijete u slučaju nekog velikog uspeha na terenu?

- Uspesima se svakako nadam, radim za njih, ali ne bih vezivao bradu za rezultate na terenu. Sa druge strane, mislim da je svakako došlo vreme za promenu na planu imidža. Zato sam odlučio da ću ovog leta definitivno skroz da se obrijem. Biće to samo na kratak period, jer želim malo da oporavim kožu, pa se posle vraćam bradi jer je volim.

Jedan od onih koji takođe nose bradu je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević?

- Sale je poseban i snaga njegovog karaktera je iznad svih naših. On ima pozitivnu energiju koju prenosi na sve igrače. U pitanju je neka posebno zarazna pozitivna energija. Pored takvog njegovog stava i pristupa košarci nije moguće da se i sam ne pokreneš i daš i više od 100 odsto svojih mogućnosti. Selektor Đorđević “gura” celu ekipu i momci to odlično prihvataju, i čini mi se da mu uzvraćamo na dobar način – zaključuje Lazić.