Derek Nidam
Printscreen Facebook/Podgoricki
Derek Nidam

Printscreen Facebook/Podgoricki

Derek Nidam, Foto: Printscreen Facebook/Podgoricki

Nidam se posle samo jedne godine vratio u ekipu Mornara, odakle je posle titule prvaka Crne Gore otišao u Monako, a potom sezonu završio u litvanskom Ritasu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nidam, koji ima crnogorski pašos i igrao je za reprezenaciju Crne Gore, ranije je igrao za Redjanu, Braunšvajg, Himik i Šaulai. Amerikanac je pretprošle sezone prosečno beležio 17 poena uz 4,8 asistencija u ABA ligi za Mornar.

Ovo su podaci koji nam u određenoj meri služe kao prikaz košarkaških kapaciteta američkog košarkaška. O ljudskim kvalitetima svedoći video klip koji možete pogledati ispod.

Košarkaš Mornara je odlučio da izađe na lokalni košarkaški teren i odigra nekoliko partija basketa sa decom.

Jokić ponovo u centru pažnje, njegov potez sa treninga dugo će se prepričavati (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 14.10.2019. 09:43 Nikola Jokić je nastavio da dominira društvenim mrežama, a ovaj put centar Denvera dospeo je u žižu javnosti simpatičnim pokušajem zakucavanja. Foto: AP David Zalubowski Tokom uvodnog dela treninga reprezentativac Srbije je nonšalantno šetao ispod koša, a kad mu je u ruke dospela jedna od zalutalih lopti okrenuo se ka obruču, zatrčao i pokušao da uradi "vetrenjaču".

Ovaj potez Dereka Nidama podsetio nas je sve još jednom da iako je sport došao u neko surovo vreme profesionalizma, ipak u svojoj suštni predstavlja instrument koji spaja sve ljude, različitih uzrasta, profesija, jer je suština sporta ljubav prema igri. 

BONUS VIDEO:

Brižit Kosgej srušila svetski rekord u maratonu star 16 godina