Partizan - Virtus Bolonja
KK PARTIZAN
Partizan - Virtus Bolonja

KK PARTIZAN

Partizan - Virtus Bolonja, Foto: KK PARTIZAN

Virtus je uz Partizan verovatno najveći gubitnik poništenja sezone u Evrokupu i Evroligi. Klub iz Bolonje je do Evrolige mogao preko Evrokupa, ali je bilo najava da će dobiti vajld-kard jer je postao finansijski stabilan otkad je vlasnik postao biznismen Masimo Zaneti. Prvi čovek Virtusa je rekao da mu je žao zbog izostanka iz Evrolige. 

- Virtus zaslužuje da bude među najboljima u Evropi. Pričali smo o tome dugo, bio sam ubeđen da bismo ove sezone zaslužili da igramo u najvažnijoj ligi. Međutim ne gubim nadu - rekao je italijanski biznismen.

Zaneti je govorio i o otkazivanju italijanskog prvenstva gde šampion nije proglašen, a Virtus je baš tim koji je bio prvi.

- Trofeji se osvajaju na terenu. Ali ubeđen sam da bismo bili odlični u plej-ofu. Nisu mi se svidele šale nekih igrača koji su isticali naš poraz od Venecije u Kupu na jedan poen, ali u šampionatu dobili smo oba meča. Ponavljam titule moraju da se osvoje na kraju svih mečeva. Kao u biciklizmu, računa se sve do poslednjeg kilometra - poručio je Zaneti.