Klemen Prepelič (Valensija)
EPA-EFE/SEDAT SUNA
Klemen Prepelič (Valensija)

EPA-EFE/SEDAT SUNA

Klemen Prepelič (Valensija), Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Barselona, Baskonija, Real, Valensija... Ovo su četiri španske ekipe koje su pobedile turski Fenerbahče srpskog selektora Igora Kokoškova u poslednja četiri meča tima iz Istanbula u Evroligi.

Valensija je pobedila u gostima Fenerbahče 90:86 (16:17, 17:26, 26:21, 31:22) u utakmici 11. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Valensije bio je Sem Van Rosom sa 20 poena i pet asistencija, Derik Vilijams je dodao 13 poena uz tri skoka, dok je Klemen Prepelič postigao takođe 13 poena. Nikola Kalinić zabeležio je devet poena i tri asistencije za pobedničku ekipu.

U ekipi Fenerbahčea najbolji učinak imao je Dajšon Pjer sa 18 poena i pet skokova, Ali Muhamed je postigao 16 poena uz pet skokova i pet asistencija, dok je Lorenco Braun dodao 15 poena uz pet asistencija i tri skoka.

U narednom kolu Valensija dočekuje ekipu Albe iz Berlina, dok Fenerbahče gostuje ekipi Zenita iz Sankt Peterburga.

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na svom terenu Bajern iz Minhena 83:76 (18:13, 26:22, 16:19, 23:22).

Panatinaikos je do pobede vodio Nemanja Nedović sa 17 poena, šest asistencija, dva skoka i tri ukradene lopte. Srpskog košarkaša najbolje je pratio Hovard Sent Ros sa 14 poena, dok su Janis Papapetru i Georgios Papajanis dodali do 12 poena.

U redovima Bajerna najbolji je bio srpski košarkaš Vladimir Lučić koji je meč završio sa 20 poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Košarkaši Panatinaikosa u narednom kolu Evrolige gostuju Milanu, dok će Bajern dočekuje Himki.

Asvel je iznenadio i pobedio lidera Barselonu u Lionu 80:68. David Lajti sa 17 poena najbolji kod francuskog tima, kod Barselone dvocifreni samo Mirotić sa 14 i Kalates sa 12 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: