Igor Kokoškov (Srbija)
fiba.com
Igor Kokoškov (Srbija)

fiba.com

Igor Kokoškov (Srbija), Foto: fiba.com

Kokoškov je izjavio da mu je svestan pažnje javnosti i da mu drago što je veliki broj novinara došao da isprati reprezentaciju pred put u Gruziju, gde će u FIBA balonu odigrati dve poslednje utakmice kvalifikacija protiv Gruzije i Švajcarske.

- Mi smo toga svesni i svesni smo naše misije u ovim prozorima. Imamo dve utakmice koje treba da odirgamo, nemamo kalkulacije. Na svakom treningu i utakmici imaćemo isti pristup. Znamo šta moramo da uradimo - rekao je Kokoškov na konferenciji za medije u Kraun plazi.

Srbija 19. februar igrati protiv Gruzije, a dva dana kasnije rival je Švajcarska.

- Igrali smo protiv ovih timova, dobro se poznajemo. Cilj stručnog štaba je bio da vidimo ko je tu, ko je sposoban. Juče smo se se okupili, energija i entuzijamazam postoje, to nije upitno, Nema neke filozofije, energija je tu - rekao je Kokoškov.

Dejan Milojević

Alo/M.Metlaš

Dejan Milojević, Foto: Alo/M.Metlaš

Pomoćnik Dejan Milojević tim će voditi protiv Gruzije.

- Znamo šta su nam ciljevi, napravili smo kvalitetnu reprezentaciju u odnosu na situaciju. Trudiću se da ispunim zamisli selektora Kokoškova - rekao je Milojević.

Kapiten Miroslav Raduljica izjavio je da će tim dati sve od sebe da ostvari dva trijumfa.

- Ovo već teški prozori su otežani panedmijom, ali to nama neće biti izgovor. Idemo na pobedu, nemam kalkulacija. Daćemo sve od sebe da pobedimo obe utakmice. Nemamo zadrške ni kalkulacija.

Košarkaš Aleksa Avramović kaže da je igranje za reprezentaciju najveća čast.

- Idemo da pokazemo da smo u vrhu evropske i svetske košarka, bez obzira na sastav u kom smo - rekao je Avramović.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: