Igor Kokoškov
AP
Dejan Milojević

Alo/M.Metlaš

Dejan Milojević, Foto: Alo/M.Metlaš

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević i trener FMP Železnika Vladimir Jovanović biće pomoćnici selekoru Srbije Igoru Kokoškovu, prenosi "Sportklub"!

Dejan Milojević ima 42 godine, a već sedam sezona radi kao prvi trener Mega Bemaksa, dok Vladimir Jovanović ima 35 godina i od 2017. vodi ekipu FMP iz Železnika sa kojom ove sezone beleži odlične rezultate, dok je sezonu ranije stigao i do finala srpskog prvenstva izbacivši u polufinalu Partizan.

Vladimir Jovanović

ALO Foto: Marko Metlas

Vladimir Jovanović, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Igor Kokoškov je za selektora Srbije zvanično izabran 20. novembra.  Milojević i Jovanović su prethodno leto proveli na edukaciji u stručnim štabovima NBA timova tokom Letnje lige.

Sa novim stručnim štabom Srbija će dočekati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u februaru, u kojima je u grupi sa Finskom, Gruzijom i Švajcarskom.

U junu ćemo biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre a za mesto na turniru u Tokiju borićemo se sa selekcijama Dominikanske Republike i Novog Zelanda u A grupi, a u glavnom gradu Srbije u B grupi biće Portoriko, Italija i Senegal.