Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda
Alo Marko Metlas
Božidar Maljković

Alo!/M. Metlaš

Božidar Maljković, Foto: Alo!/M. Metlaš

Legendarni stručnjak je bio gost emisije "OKO" na RTS-u, on se osvrnuo na broj stranih košarkaša u Crvenoj zvezdi i Partizanu, a potom je postavio pitanje koje svi želimo da znamo: Šta će biti ako šampion ne bude igrao Evroligu? Po Maljkovićevom mišljenju, to bi moglo da se dogodi već naredne sezone.

"Šta će desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu! I šta ćemo onda da radimo? Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost. Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo se ko je odatle, Gasprom... "- rekao je Maljković.

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda

Alo Marko Metlas

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

Maljković je predložio da uzme stvari u ruke ukoliko do tog scenarija dođe:

"Hajde da to mislimo, ako znamo da neće. Ja bar mislim da neće. I mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva" - rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Postoji velika šansa da ABA liga ostane bez mesta u eliti, Evroliga planira da 16 klubova igraju, a njih bi uglavnom činili timovi iz zapadnih zemalja, a svakako da bi bilo mesta za još Tursku i Rusiju, a dva kluba bi se plasirali preko Evrokupa!