Kobi Brajant
Profimedia
Kobi Brajant

Tanjug/AP

Kobi Brajant, Foto: Tanjug/AP

Ara Zobian bio je pilot Sikorski S-76B koji se srušio u nedelju usmrtivši devet ljudi, uključujući i NBA ikonu Kobi Brajanta. Prema Krisu Hajnesu iz Iahoo Sports-a, Zobian je bio i pilot superzvezde Los Anđeles Klipersal, Kavai Lenarda.

Leonard je rođen u južnoj Kaliforniji i odrastao je gledajući Kobi Brajanta. Imao je izuzetno blisku vezu sa Brajantom, jer su često zajedno trenirali. Prošlog leta Lenard je pozvan u Mamba Sports Invitational, košarkaški kamp čiji je domaćin Brajant. U Lenardovoj igri možete videti tragove Brajanta.

Nakon pobede u nedelju nad Orlandom, Lenard je govorio o svojoj vezi sa Brajantom:

„Lično ga poznajem. Reči ne mogu objasniti njegov uticaj na ovaj spoprt. Mi smo tim iz L.A.-a. Znamo da je istorija L.A.-a sa njim i to je jednostavno tužno ", rekao je Lenard.

Kad je Lenard prošlog leta potpisao sa Klipersima, najverovatnije ga je kontaktirao Brajant o mogućnostima prevoza oko Los Angelesa. Brajant ga je preporučio pilotu Zobianu, koji je Brajant-ov pilot bio od 2016. godine.

Pilot Zobian bio je iskusan pilot sa više od 8.000 sati leta. Komercijalnu licencu stekao je 2007. godine, prema pilotskoj bazi certifikata Federalne uprave za vazduhoplovstvo.