PROMENA NA ČELU POSLE 35 GODINA Klub sa kojim su Srbi vodii žestoke bitke prodat za 1,6 milijardi, kupio ga čovek koji je prodao firmu za 8 milijardi

Juta nikada nije osvajala šampionski prsten.

Gejl Miler vlasnica Juta Džeza
Gejl Miler vlasnica Juta Džeza, Foto: AP/Rick Bowmer

Juta Džez, franšiza koju su proslavili Pistol Pit Maravič, Džef Hornasek, Džon Stokton, Karl Meloun... menja vlasnika posle 35 godina.

Džezere od 1986. vodi Leri Miler, a ubuduće će 40-godišnji biznismen Rajan Smit, veliki navijač Jute, osnivač softverske kompanije Kvaltriks. Naravno, ako sve odobri NBA liga.

Dogovor dve strane je postignut, cena sitnica - 1,6 milijardi dolara.

BONUS VIDEO:

Inače, Smit je u državi Juta imao kompaniju koja je godinama sponzorisala klub, na kraju je firmu prodao za 8 milijardi.

- U nekoliko navrata sam se raspitivao kod Milerovih za preuzimanje. Moje interesovanje za NBA nije tajna, kao ni moja ambicija da preuzmem Džezere. Odrastao sam gledajući ovaj tim, navijao sam za njega. Zaostavština koju su Milerovi stvorili je nedodirljiva. Juta je poklon čitavom društvu - rekao je Smit.

U poslednje tri i po decenije Juta je dva puta bila šampion zapadne konferencije, ali nikada nije osvajala šampionski prsten. Oba puta, 1997. i 1998. slavio je Čikago sa Majklom Džordanom.

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi