Golden Stejt - Klipersi
EPA/Monica M Davey
Golden Stejt - Klipersi

EPA/Monica M Davey

Golden Stejt - Klipersi, Foto: EPA/Monica M Davey

Košarkaši Los Anđeles Klipersa iznenadili su Golden Stejt Voriorse, pošto su slavili sa 135:131 u drugoj utakmici plej-ofa prve runde Zapadne konferencije.

Izabranici Doka Riversa uspeli su da ispišu istoriju, jer su napravili najveći preokret u istoriji doigravanja.

MARJANOVIĆ RASPAMETIO, RAZORIO BRUKLIN Partija karijere u plej-ofu srpskog reprezentativca! Nosio trojicu, pogađao sa distance, LUDILO (VIDEO)

Ekipa iz Los Anđelesa u trećoj četvrtini gubila je sa čak 31 poenom razlike, ali je uspela da se vrati i da trojkom Lendrija Šemeta dođe do izjednačenja u seriji 1-1.

Klipersi su na početku poslednje deonice gubili sa -14, u jednom trenutku je bilo i -16, a od rezultata 120:106 krenuli su da tope razliku. Najveću ulogu imao je Lu Vilijams, koji je imao učinak od 36 poena i jedanaest asistencija.

"Sweet Lou" držao je Kliperse u igri, a pobedu im je doneo "ruki" Šemet, koji je na 16 sekundi do kraja pogodio trojku za 133:131. Stef Kari imao je šansu da donese pobedu šampiona, ali je promašio i lopta je došla u ruke Montreza Herela, koji je postavio konačan rezultat (135:131).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio Vilijams sa 36 poena, Montrez Herel je ubacio 25, Galineri je imao 24 poena, dok su dvocifreni još bili Grin (13p), Šemet (12p) i Beverli (10p).

Kod Voriorsa razočaravajuća informacija dolazi iz medicinske službe, pošto je Demarkus Kazins posle četiri minuta na terenu istegao/pokidao kvadriceps. Najefikasniji bio je Stef Kari sa 29 poena, Durent je imao 21, a Tompson 17.