Dok Rivers
AP/Mark Terrill
Dok Rivers

AP/Mark Terrill

Dok Rivers, Foto: AP/Mark Terrill

Prvak sa Boston Seltiksima iz 2008. odlazi nakon sedam sezona iz Los Anđelesa, a odlazak je opisan kao "zajednička odluka" - govori vlasnik franšize Stiv Balmer.

"Dok je bio sjajan trener Klipersa, neverovatan ambasador, okosnica franšize u turbulentnim vremenima. Pobedio je na puno utakmica i postavio temelj za ovu franšizu", govori Balmer u saopštenju.

Rivers odlazi nakon sezone velikih očekivanja gde su Klipersi doveli dvojicu superstara lige, Kavija Leonarda i Pola Džordža. Ekipa je imala drugi najbolji skor na Zapadu ove sezone s 49 pobeda i 23 poraza, ali ispala je u polufinalu konferencije od Denver Nagetsa Nikole Jokića na neočekivan način. Imala je vođstvo 3:1 u seriji, a potom je upisala tri poraza u nizu i ispustila vođstva od 16, 19 i 12 poena u svakom od poraza.

Dok je postao prvi trener u istoriji, koji je ispustio 3:1 vođstvo u seriji tri puta u karijeri. Prvi put je to napravio 2003. kao trener Orlanda, a drugi put kao trener Klipersa 2015.

"Hvala navijačima Klipersa što su mi dopustili da budem trener i zbog podrške koja je pomogla da ova franšiza postane pobednička. Kada sam postao trener, moji ciljevi su bili da stvorimo pobednički košarkaški program, stvoriti franšizu gde će slobodni igrači želeti da dođu i osvoje titulu. Većinu ciljeva sam ispunio, ali neću ih sve dočekati. Bio je ovo razočaravajuć kraj sezone, ali znam šta ova ekipa može uz vašu podršku. Hvala svim igračima, trenerima i osoblju što smo došli do ove tačke. Najvažnije hvala navijačima. Puno smo prošli zajedno i zahvalan sam zbog svega", napisao je Rivers u oproštajnoj poruci na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ: