Kavaj Lenard
AP/Marcio Jose Sanchez
Kavaj Lenard

AP/Marcio Jose Sanchez

Kavaj Lenard, Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

Protekle noći u NBA ligi pobede su zabeležili Los Anđeles Klipersi, Majami Hit, San Antonio Sparsi i Boston Seltiksi.

Sa Kavaj Lenardom vratile su se i pobede. Posle meča odmora u derbiju sa Milvokijem "Kandža" je ubacio 27 poena, 13 skokova, 4 asistencije, ukrao je i dve lopte, ali i izgubio 6. Posao je završio veteran Vilijams. Dok Rivers je stigao do 900. pobede u karijeri, "Svit Lu" Vilijams je sa pet poena u poslednjem minutu prelomio meč protiv Portlanda.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod gostiju, po 22 poena za tandem Lilard-MekKolum, ali bez učinka u poslednjoj četvrtini, Portlandu je ovo treći poraz u nizu, imali su šansu bili na +8 na startu poslednjeg perioda, ali nisu izdržali.

Majami igra odlično, Džimi Batler se poigrao sa Sansima koji su otkrovenje sezone. Najveće pojačanje Hita, Batler, ubacio je 34 poena, jasno, kada je lider videćete najbolje od Džimija. Konačno je Dragić podsetio na Ol-Star dane, 20 od 25 poena Slovenac je postigao u drugom poluvremenu, Majami je na 6-2, najbolji start od 2012. kada su imali Lebrona i na kraju osvojili titulu.

LaMarkus Oldridž je brojao do 39, San Antonio je dobio Oklahomu u čijim redovima je Danilo Galinari ubacio 27 poena. Marej je bio mnogo bolji nego u prethodnim mečevima, smanjio je greške, imao 10 asistencija, očigledno da je "fen" Grega Popovića pomogao. Oklahoma ni sa mnogo boljim timovima nije dobijala u San Antoniju, poslednji put 2014. kada je Vestbruk vodio tim swa 34 poena i 11 skokova.

Šarlot je bio lak zalogaj za Boston, Hejvard je definitivno onaj stari, 20 poena, 10 skokova, 6 asistencija, ovako je igrao u Juti. On je jedan od razloga što je nakon startnog poraza Boston dobio šest mečeva u nizu. Tejtum je doda 23 poena, Severna Karolina je dočekala po prvi put Kembu Vokera, pošle su mu suze, ali nije bio na svom nivou, nikako da nađe formu iz Šarlota, završio je sa 14 poena. Kemba je osam sezona igrao u Hornetsima, otišao je nakon što je Majkl Džordan odbio da mu da maksimalni ugovor, 221 miliona za pet godina. Hornetsi slabi, napravili su 21 grešku, Rozije koji je došao iz Bostona igra loše, nije uspeo da zameni Kembu Vokera.

Rezultati:

LA Klipers - Portland 107:101
Feniks - Majami 108:124
San Antonio - Oklahoma 121:112
Šarlot - Boston 87:108

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana