Nikola Kalinić (Valensija)
EPA-EFE/Toms Kalnins
Nikola Kalinić (Valensija), Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

Statistika kaže da je u pobedi Valensije nad Zvezdom (91:71) u Evroligi najbolji bio Sem van Rosom sa 21 indeksnim poenom, ali za petama mu je sa 20 bio Nikola Kalinić.

Nekadašnji igrač beogradskih crveno-belih je ubacio 14 poena, imao 7 asistencija, 2 skoka, 1 ukradenu loptu i četiri izborena faula.

- Oni nisu imali milosti za nas u Beogradu, zato ni mi nismo imali prema njima večeras. Hteli smo revanš i uspeli smo, tako je to u sportu. Izgubili smo tri meča u nizu, hteli smo da se vratimo na pobedničku stazu. Uspeli smo. Odigrali smo solidno svih 40 minuta, sa puno energije, koncentracije, to je ovaj put bilo dovoljno. Sledi nam meč sa Asvelom, lepa je to prilika za nastavak pobedničkog niza. Nismo bili uspešni prethodnih nedelja, nismo igrali agresivno, nadam se da smo naučili na greškama.

Trener Valensije Haume Ponsarnau je dodao:

- Ponekad imamo problema kada igramo protiv jakih igrača u odbrani, oni su takvi bili u trećoj četvrtini, ali smo do tada već naučili kako da se nosimo sa njihovom odbranom. Miki Vuković, koji je preminuo, je istorija našeg kluba, stvarao je. Mnogo je pomogao klubu, da krene napred. On je uzor svim trenerima u Valensiji. Njemu posvećujemo pobedu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: