Od danas sa drugovima: Nemanja Bjelica
profimedia
Od danas sa drugovima: Nemanja Bjelica

profimedia

Nemanja Bjelica, Foto: profimedia

"Teška utakmica je pred nama, očekujem punu halu. Oni će biti sigurno motivisani, jer su na korak od Svetskog prvenstva i pokušaće pred svojim navijačima da odigraju bolju utakmicu i da nas pobede. Mi moramo da odigramo na najvišem nivou i da pobedimo, jer nam svaka pobeda mnogo znači", rekao je Milutinov.

On je dodao da je zadovoljan pripremama i da ne osećaju neki pritisak jer znaju koliko su jaki, kao i da su svi napredovali i da ne treba da razmišljaju o drugima.

"Imaju dobar tim na svim pozicijama, ali treba samo da razmišljamo o nama, imamo dobre igrače i treba da odigramo što bolje, ako budemo igrali našu igru pobedićemo", kazao je Milutinov.

Nikola Kalinić

Tanjug/AP

Nikola Kalinić, Foto: Tanjug/AP

Kalinić je izjavio da je bilo malih problema sa povredama, ali da spremno dočekuju meč sa Grcima u četvrtak.

"Najveći izazov, idemo na Krit, biće sjajna atmosfera, odlična ekipa Grčke, mnogo dobrih igrača, idemo da vidimo gde smo trenutno, a mislim da smo u dosta dobrom stanju", rekao je Kalinić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kalinić je istakao da su Grci na bekovskim pozicijama možda i najači (Kostas Slukas, Nik Kalates, Papapetru), ali da imaju dosta dobrih igrača na svim pozicijama.

"Mislim da je naša najveća prednost ispod koša", dodao je Kalinić.

Bjelica je rekao da je ovo možda i najbitnija utakmica u kvalifikacijama.

"Spremni dočekujemo utakmicu sa Grčkom koja je možda i najbitnija, utakmica u ovim kvalifikacijama. Svi smo spremni što je najbitnije i svi putujemo", kazao je Bjelica.

Prema njegovim rečima Srbija ne beži od uloge favorita.

"Ne bežimo od uloge favorita i idemo na pobedu, jer će biti mnogo lakše u sledećem prozoru ako trijmfujemo. Spuštaju loptu na Janisa Burusisa i Jorgosa Printezisa, imaju po dva igrača na svim pozicijama, dugo se znaju i imaju iskustva", zaključio je Bjelica.

Srbija u četvrtak igra protiv Grčke u Iraklonu, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje selekciju Estonija.