Momenat za istoriju: Dušan Kecman
Printscreen
Momenat za istoriju: Dušan Kecman
Momenat za istoriju: Dušan Kecman, Foto: Printscreen

 

Prva asocijacija na meč između beogradskih crno-belih i zagrebačkih "cibosa", jeste finalna utakmica ovog takmičenja iz 2010. godine i čuvena infarkt završnica kada je Dušan Kecman na nesvakidašnji način utišao čitav Zagreb.

Nekoliko sekundi pre kraja, tadašnji krilni centar Partizana Lorens Roberts promašio je oba slobodna bacanja, da bi u sledećem napadu Bojan Bogdanović trojkom doveo Zagrepčane u vođstvo.

Vreme se zaustavilo na šest desetinki do kraja. Košarkaši i stručni štab Cibone već su uskočili na teren i počeli da slave titulu. Nisu ni sanjali šta će ih snaći par trenutaka kasnije.

Crno-beli su ubacili loptu u igru i ona je dospela u ruke Dušana Kecman koji je sa preko pola terena pogodio protivnički koš i ostavio Zagrepčane, najpre u neverici, a potom u suzama.

Partizan je tada osvojio četvrtu uzastopnu titulu Jadranske lige, a da "grobari" nisu zaboravili tu antologijsku utakmicu, pokazuje i detalj pred početak današnjeg meča u Zagrebu.

Na Fejsbuk stranici "Partizan is life" postavljen snimak završnice ovog triler meča, kada Kecman "utišava" zagrebačku arenu.