Aleksandar Đorđević
Alo/Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica karijeru bi mogao da nastavi u Virtusu iz Bolonje i u tom klubu se pridruži Aleksandru Đorđeviću, Milošu Teodosiću i Stefanu Markoviću.

Vest o potencijalnom prelasku snažnog centra u redove Virtusa preneo je Fejsu Jahjabejoglu, turski novinar dobro upućen u dešavanja u evropskoj košarci, a potom su je preneli i italijanski mediji.

Navodno, na angažovanju Raduljice insistira Đorđević i do obnove njihove saradnje bi vrlo lako moglo da dođe u bliskoj budućnosti.

Iskusni košarkaš (32) predstavljao je neizostavni deo svih uspeha selekcije Srbije, dok je Đorđević bio selektor, a u dresu Orlova je sarađivao sa Teodosićem i Markovićem.

Raduljica u poslednje tri sezone igrao je u Kini za Đangsu, gde je prosečno beležio 30,4 poena, 9,8 skokova i 2,6 asistencija, ali mu je ugovor sa tim klubom istekao u januaru i od tad je slobodan agent.

Karijeru je započeo u FMP, da bi potom bio član Borca, Efesa, Albe, Partizana Azovmaša, Milvokija, Šandonga, Minesote, Panatinaikosa Olimpije iz Milana i pomenutog Đangsua.