Nikola Jokić
AP Photo/Thomas Boyd
Nikola Jokić

AP Photo/Thomas Boyd

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/Thomas Boyd

Nikola Jokić i Denver nisu spremni da završe sezonu iz snova!

Tim iz Kolorada večeras će u 21.30 igrati odlučujući, sedmi meč polufinala Zapada. Rival im je Portland, ekipa koja je morala da posegne za svim mogućim trikovima kako bi stigla do tri pobede u seriji koja se igra na četiri trijumfa. Svi u Srbiji se nadamo da će to biti i ukupan broj pobeda ekipe iz Oregona.

Mada, ako slušate Nikolu Jokića pred odlučujući duel, meč u kojem pobednik dobija sve, a poraženi stavlja tačku na sezonu, kao da tenzije i nema.

- Nema nervoze, osetio sam se nešto drugačije samo u prvom meču plej-ofa jer je to bilo nešto potpuno novo. A ovako, utakmice kao utakmice, samo zato što ih zovemo plej-of mečevi. Osim toga, sve ostalo je potpuno isto - ostavio je bez teksta američke novinare Jokić u subotu.

Uprkos tome što je Portland pokazao da ima snage da parira i pobedi drugog nosioca na Zapadu, centar iz Sombora nije zabrinut.

- Izgubili smo u prvoj seriji protiv San Antonija na našem terenu. Pa smo izgubili i u drugoj seriji protiv Portlanda kod kuće. To nam znači mnogo, ako možemo da biramo, uvek ćemo igrati sedmu utakmicu u našoj kući - objašnjava momak koji je igrama u NBA doigravanju sve ostavio bez reči.

Ukoliko Denver ostvari pobedu nad Portlandom i prođe u finale Zapada, u kojem je već Golden stejt, Nikola će krenuti putem kojim su već koračali Vlade Divac, Predrag Stojaković, Vladimir Radmanović i Ognjen Kuzmić.

Denver želi Lebrona

Glasine govore da bi Lebron Džejms mogao da bude trejdovan iz redova Los Anđeles Lejkersa. Jedan od timova koji bi želeli da dovedu Kralja je i Denver. Razlog zbog kojeg bi Džejms mogao da pređe u Kolorado je njegov odličan odnos sa vlasnikom kluba Džošom Kroenkom. Da li to znači i da bi Jokić sledeće sezone mogao da zaigra sa jednom od najvećih zvezda NBA lige?

Sve je počelo od Divca

Divac je u dva navrata bio akter finale serije Zapada. U njegovoj prvoj sezoni u NBA, kao član Lejkersa, pod komandom čuvenog Peta Rajlija, počistio je Finiks (4-0). Drugi put našao se u finalu te konferencije dok je igrao za Sakramento. To je bilo ona čuvena serija iz 2002, kada su Lejkersi pobedili Kingse sa 4:3. I Vladimir Radmanović je kao član Lejkersa stigao do borbe za titulu Zapada. Te 2008, Radmanović je igrajući pod čuvenim Filom Džeksonom bio akter serije u kojoj je tim iz Los Anđelesa stigao do pobede nad San Antoniom (4:1).

Vlade Divac

Profimedia

Vlade Divac, Foto: Profimedia

Peđina titula sa Dalasom

Srbija je sve do 2011. godine čekala da ponovo ima igrača u finalu Zapada. I to se desilo kada je Predrag Stojaković prešao u Dalas. Maveriksi su na putu do šampionske titule u finalu Zapada pobedili Oklahoma siti (4:1). U NBA almanasima zapisano je i da je titulu u NBA osvojio i Ognjen Kuzmić, i to sa Golden stejtom 2015. godine, iako nije igrao nijedan meč u doigravanju.