Nikola Jokić
Profimedia
Majk Meloun

Profimedia

Majk Meloun, Foto: Profimedia

Nikola Jokić, jedan od najboljih košarkaša Srbije, u Somboru se uveliko sprema za novu sezonu, a Majk Meloun, trener Denvera, došao je u našu zemlju kako bi se uverio u napredak nove NBA zvezde.

Prvog dana u Srbiji, kormilar Nagetsa je zajedno sa našim asom ispratio trku na hipodromu u Subotici, a kakvo je iznenađenje porodica Jokić pripremila za njega otkriva u razgovoru za „Alo!” Nikolin otac Branislav.

- Trener Denvera došao je u Sombor kako bi se uverio u Nikolin napredak, jer se nisu videli otkako je NBA sezona završena. Iskoristićemo priliku i da se družimo sa Melounom, a napravili smo interesantan program za njega. Osim na trke, vodićemo ga u lov, ali i na izlet na Dunavu. Pecanje ćemo tom prilikom da preskočimo, jer Jokići nisu neki pecaroši. Napravićemo riblji paprikaš, koji će morati da proba. Svi Nikolini treneri koji su dolazili kod nas hranili su se u našoj kući i bili su siti i zadovoljni. Verujem da će se paprikaš svideti i Majku, a normalno, ponudićemo mu i druge vojvođanske specijalitete - rekao je Branislav Jokić za „Alo!”.

Jokićev paprikaš

Dejan Živančević

Jokićev paprikaš, Foto: Dejan Živančević

Nikolin otac ističe da je ponosan na sina što je sa svega 22 godine izrastao u fanatastičnog košarkaša pred kojim je svetla budućnost.

- Nikola svakog dana trenira jakim intezitetom i verujem da je individualnim radom podigao nivo kvaliteta. Njegov prioritet u ovom trenutku je fizički i tehnički rad, pa treneri Denvera često dolaze u Sombor kako bi ga ispratili. Cela naša porodica se posvetila njegovoj želji da postane košarkaš. Njegova braća i ja smo mu preneli ljubav prema toj igri, a on je najzaslužniji što je uspeo. Za uspeh je potrebno nekoliko faktora, malo truda, znanja, talenta, ali i mnogo sreće. Nikola je imao sreću što je Meloun u njemu prepoznao nešto i pustio ga da igra, a moj sin mu se odužio predanim radom. Normalno je da sam ponosan na njega - poručuje Jokićev otac.

Srpski centar je za svega dve godine postao jedan od najbitnijih igrača Denvera, a Branislav smatra da će njegov sin za nekoliko godina postati lider ekipe iz Kolorada.

- To je veliko opterećenje za mog sina, jer Nikola ima samo 22 godine. Da bi postao lider ekipe kakav je, na primer, Lebron Džejms u Klivlendu, Nikoli je potrebno još tri-četiri godine. Ne upoređujem sina sa Lebronom, već pričam o kvalitetima vođe. Lider ekipe ima pravo da drekne na saigrača kada je potrebno, a da mu to niko ne zameri. Da bi tako nešto i Nikola mogao, potrebne su godine i veliko iskustvo - zaključuje Branislav Jokić.

Komentari (7)

Mina

26.06.2017 09:21

Zar on nije na svadbi kod Teodosica? Izgleda da Teo nije, kao kapiten, pozvao sve igrace iz reprezentacije.... Cudno....!!!

Ja

26.06.2017 11:38

@Mina - Teo, kapiten, zove samo one koji igraju za reprezentaciju..

Mina

26.06.2017 13:25

@Mina - Ja sam izgleda neupucena..... Zar ovaj momak ne igra za reprezentaciju?

Paja original

26.06.2017 10:44

Bolje mu da sprema riblji paprikas za Vucica. Svaka cast onom turskom kosarkasu iz NBA koji se hrabro oglasio protiv Erdogana. Decko je pun para, ali nije slep kod ociju za realnost. Sami ste pisali kakve je sve muke imao i ima zbog svog poteza. A nasi sportisti? Utrkivali se ko ce pre na prijem kod Slobe, pa redom kod ostalih, pa tako i Jokic kod Vucica. Zaboravljaju cim se opare kako mi ovde zivimo i prezivljavamo sa 20 hiljada mesecno. Jokicu, ugledaj se na svog turskog kolegu!

hamond

26.06.2017 11:52

@Paja original - A mnogo je bolje bilo posle Slobine smene?Plate skočile na 500 maraka(obećanje DOS-a),radna mesta na svakom koraku,proizvodnja povećana do neba,nema ko nije hteo Srbiju u EU.Takve demagoške priće čitam svaki dan na svim stranicama elektronske štampe.Toliko je novca ušlo u vreme DOS vladavine a kako je Srbija izgledala posle Tadića i njegovog poltrona Cvetkovića?Ostavite dečka na miru,on za razliku od vas poštuje vlast koju je narod izabrao,imali ste izbore i što ga niste smenili kada ste mogli?

Paja original

26.06.2017 14:07

@Paja original - @ hamond - Ja ga ne drzim da bih ga ostavio na miru. Kad smo kod reci miru, ti si izgleda bas tugaljiv za Mirom. Dalo bi se zakljuciti iz tvog komentara. Ocigledno, skroz si promasio temu, niti si citao tekst o turskom kosarkasu, ni moj komentar. Nasi sportisti slihtali su se svakoj vlasti i odazivali na prijeme ne mareci na to kako se taj koji je na vlasti i kome se klanjaju, odnosi prema sopstvenom narodu. Ova vlast je izabrana u neregularnim uslovima i ti to znas, ali se pravis da ne znas.

momazver

27.06.2017 08:30

I Nikola će moći da drekne na bilo koga u NBA kad bude imao MIŠIĆNU MASU k'o Lebron!