Nikola Jokić
AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera razbili su San Antonio u petoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 108:90. Nagetsi vode sa 3-2 i neophodan im je još jedan trijumfa da se plasiraju u polufinale konferencije prvi put od 2009.

PROČITAJTE JOŠ:

ZA CRNOGORCE NIJE KRAJ!? Novo saopštenje Budućnosti: Poništite finalnu seriju, obavestićemo Evroligu

  UŠAO U ISTORIJU! OVO NE MOŽE SVAKO! Fudbaler Sautemptona postigao najbrži gol ikada! (VIDEO)

TOP 16 EVROLIGE Real prvi učesnik fajnal-fora, Fener sa Kalinićem uzvratio brejk Žalgirisu! (VIDEO)

 

Nagetsi su potvrdili brejk što su uzeli u Teksasu i sada vode sa 3:2 u seriji. Denver je veoma brzo došao do dvocifrene prednosti koju su sačuvali do samog kraja, u poslednjoj deonici su držali rezerviste u igru pa je San Antonio uspeo da smanji rezultat na svega -19.

Ekipa Malouna je pogodila 14/33 trojki, a najefikasniji akter na meču bio je Džamal Mari sa 23 poena (4/9 za tri) , a imao je i 7 asistencija, Vil Barton je dodao 17, Geri Heris 15, Pol Milsap 14, Malik Bizli 11.

Naš Nikola Jokić je ponovo bio sjajan i meč je završio sa 16 poena (5/11 iz igre, 2/4 za tri, 4/4 slobodna bacanja), 11 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte za 33 minuta. On bi upisao i drugi tripl-dabl u plej-ofu, ali ga trener Meloun u poslednjoj četvrtini nije ubacivao u igru.

Embid, Foto: (AP Photo/Chris Szagola)

Filadelfija je u petoj utakmici prve runde doigravanja ubedljivo pobedila Bruklin Netse 122:100 i ukupnim rezultatom 4-1 zakazala polufinalne duele sa Torontom, koji je identičnim rezultatom završio seriju sa Orlandom.

Siksersi su bili toliko dominanti da su na kraju druge deonice vodili sa +29, ekipa Bruklina je u četvrtoj četvrtini uspela da smanji rezultat nakon što su prvotimci Filadelfije otišli na klupu.

Džoel Embid je bio najefikasniji kod domaćih sa 23 poena, uz 13 skokova, Ben SImons je upisao 13 (5sk, 6as), Tobajas Heris 12, a Boban Marjanović 7 (3/5 iz igre, 0/1 za tri, 1/1 slobodna bacanja), uz 7 skokova i 4 asistencije za 14 minuta. 

Filadelfija je prošle godine u drugoj rundi plej-ofa eliminisana od Bostona rezultatom 4-1.

U drugom polufinalu Istočne konferencije sastaće se Milvoki i Boston.

Lilard, Foto: AP Photo/Craig Mitchelldyer

Košarkaši Portlanda pobedili su Oklahomu, u neverovatnom u Oregonu 118:115 i rezultatom 4-1 plasirali se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige. 

Demijan Lilard je pogodio trojku 0.4 sekunde pre kraja i svojim 50. poenom upisao se u istoriju franšize. Portland će se u polufinalu sastati sa boljim izduela Denver - San Antonio (3-2).

Tanderi su na nešto manje od 8 minuta pre kraja imali 15 poena prednosti (105:90) i činilo se da će 'preživeti' i seriju vratiti u Oklahomu, međutim, Moris Harkles i Si Džej Mekolum su vratili Blejzerse u igru, a u poslednjem minutu goste je dokrajčio Lilard.

Lilard je meč završio sa 50 poena (17/33 iz igre, 10/18 za tri, 6/8 slobodna bacanja) i oborio je klupski rekord Lamarkusa Oldriža po broju koševa u plej-ofu (46), a imao je još 7 skokova i 6 asistencija. Harkles i Mekolum su dodali po 17, a Enes Kanter 13, uz isto toliko skokova.

Na drugoj strani Rasel Vestbruk je zabeležio deseti tripl-dabl u karijeri u doigravanju (29 poena, 11/31 iz igre, 11 skokova, 14 asistencija) i na četvrtom mestu večne liste izjednačio se sa Lerijem Birdom i Ražonom Rondom.