Bogdan Bogdanović
(AP Photo/Jed Jacobsohn)
Nikola Jokić

(AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić, Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Košarkaši Denver Nagetsa upisali su treću pobedu zaredom, pošto su na svom parketu savladali Njujork Nikse sa 111:105. 

Do 17. pobede u sezoni "grumenje" je predvodio Nikola Jokić koji je za 36 minuta na parketu upisao dabl-dabl učinak,25 poena (10/22 iz igre) i 10 skokova, uz 5 asistencija.

Pored Srbina, izdvojili su iznad ostalih Vil Barton sa 16 poena i 9 uhvaćenih lopti i Geri Heris koji je postigao 15 poena.

U Njujork Niksima raspoloženi za igru bili su Markus Moris sa 22 poena i Džulijus Rendl 20 poena i 9 skokova.

Denver je dominirao u prve dve četvrtine, delovalo je da će rutinski da pobede jedan od najgorih timova lige pošto su imali i ogromnih 20 poena prednosti (50:30)!

Ali kako se kraj utakmice približavao Nagetsi su igrali sve lošije i lošije, što je Njujork iskoristio i stigao do preokreta na +5 (98:93)

Denver se pribrai i serijom 11:0 stigao do nove veoma bitne pobede!

Bogdan Bogdanović

(AP Photo/Jed Jacobsohn)

Bogdan Bogdanović, Foto: (AP Photo/Jed Jacobsohn)

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Golden Stejt Voriorse na gostovanju rezultatom 100:79!

Sjajan šou priredio je srpski bek, Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 25 poena, uz gotovo savršen šut (9/11 iz igre, 4/5 za tri), pet skokova i isto toliko asistencija, za 30 minuta igre!

Nemanja Bjelica je meč završio sa 2 poena, 3 skoka i 4 asistencije za 23 minutana parketu, a Bogdana su pratili Badi Hild sa 19 poena, dok je Marvin Begli dodao 17.

U redovima Golden Stejt Voriorsa, Vili Koli-Stejn je upisao 24, a Demion Li 13 poena. 

Sakramento je stigao do dvocifrene prednosti u finišu prve deonice kada su ostvarili seriju 10:0! Sjajna igra u drugoj i trećoj četvrtini omogućili su "kraljevima" da mirne glave uđu u poslednju deonicu pošto su imali i +23!

Ovo je bila 12 pobeda Sakramenta i imaju 14 poraza, dok je prošlogodišnji finalista NBA lige zakucan za dno zapadne konferencije sa svega 5 pobeda i 23 poraza!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

SVI REZULTATI

nba rezultati, Foto: printscreen/Sofascore