Nikola Jokić, Denver Nagets
Tanjug/AP

Nikola Jokić, Denver Nagets

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Denver Nagets, Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić je pobrao sve lovorike uameričkoj javnosti. Ako pitate novinare u Americi, MVP titula pripada našem košarkašu, koji briljira ove sezone.

Čuveni ESPN je napravio veliku anketu na temu ko je MVP dosadašnjeg dela sezone u NBA ligi. Do zvanične dodele tog priznanja ostala su još samo dva meseca, ali po aktuelnim rezultatima, titula će otići u ruke Nikole Jokića.

Svaki novinar je glasao za petoricu, baš kao što je slučaj kod zvaničnog glasanja koje će se uskoro obaviti, prvo mesto donosilo je najviše bodova, a poslednje najmanje. 

Nikola Jokić je bio na listi kod svakoga, a ukupno 90 njih ga je stavila na prvo mesto, osmorica na drugo, dvojica na treće i jedan na četvrto. Sve kada se sabere, centar Denvera je imao 969 bodova.

Šta onda reći dalje, kada je Džoel Embid kao drugoplasirani ostao na samo 401 bod. 

Od preostalih 11 glasova za prvo mesto, Embid je dobio ukupno pet, Dejmijan Lilard je dobio dva, a toliko je imao Kris Pol. Po jedan su dobili Kavaj Lenard i Džejms Harden. Sve u svemu, zbirno daleko manje od Nikole Jokića.

 Prethodne dve sezone je MVP nagradu dobio je Janis Adetokunbo, a on na ovom glasanju nije bio stavljen nijednom na prvo mesto.

Kada je reč o našem Nikoli, on ima fantastičnu sezonu i prosečno dolazi do 26 poena uz 10,9 skokova i 8,8 asistencija po utakmici. Prethodne noći je došao do svog petnaestog tripl-dabla u sezoni, a ukupno 56. u NBA karijeri, po čemu je na devetom mestu na večnoj listi najbolje lige na svetu.