Nikola Jokić
AP Photo/John Leyba
Nikola Jokić

AP Photo/John Leyba

Nikola Jokić, Foto: AP Photo/John Leyba

PROČITAJTE JOŠ:

"HADŽO MOJ" Jusuf Nurkić opet provocira, mnogi će mu zameriti ovaj tvit! (FOTO)

"SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAĆA!" Osveta posle 18 godina, Kavai uradio ono što legendarni Vins Karter nije mogao! (FOTO + VIDEO)

"GDE SE ČUDA DEŠAVAJU!" Lenard uz zvuk sirene izbacio Bobija i Filadelfiju (FOTO + VIDEO)

Jokić je bio predvodio Nagetse sa  dabl-dablom od 29 (11/25 iz igre, 2/6 trojke) poena i 13 skokova te 4 blokade.

Trener Denvera je otkrio da je Nikola posle meča u razgovoru sa saigračima istakao da je on kriv za poraz.

"Gledaju me kao lidera, gledaju me kao svog najboljeg igrača. Promašio sam slobodno bacanje na kraju i ona slobodna u Portlandu u meču sa tri produžetka. Osećam se odgovornim jer sam promašio mnogo šuteva. Trebalo je neka od njih da pogodim", rekao je Jokić.

Denver je vodio sa 17 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali su u nastavku promašili 17 šuteva za tri, pošto je samo Jokić pogodio trojke (2) za svoj tim.

"Imali smo sjajnu priliku, i u meču u Portlandu smo bili u igri ceo meč. Borili smo se, bila je fizički mnogo teška utakmica, sa dosta promašaja. Oni su dosta poentirali iz ofanzivnih skokova, a mi promašili dosta slobodnih bacanja. Imali smo šanse, oni su svoje bolje iskoristili. Pametnije".

Iako je ovo bolan poraz za Denver, sezona se može smatrati da je uspešna!

"Imamo sjajnu grupu momaka, prošle sezone nam je izmakao plej-of za jednu utakmicu. Samo ću poručiti momcima koji se vrate sledeće sezone da budu bolji, da se spreme za veće stvari. Kada smo počeli sezonu cilj je bio plej-of. Igrali smo dobro, dugo bili lideri Zapada, pa smo hteli nešto veće. Imali smo prednost domaćeg terena, dobili San Antonio u sedam mečeva, bila je teška serija sa Portlandom. To je napredak za nas, prvi put smo ovde. Verovatno će sledeće sezone biti bolje".