Nikola Jokić
AP
Nikola Jokić

Youtube/Eurohoops TV

Nikola Jokić, Foto: Youtube/Eurohoops TV

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, našalio se sa novinarima posle utakmice sa Minesotom i rekao da želi da bude kao Majkl Džordan.

Nagetsi su savladali Timbervulvse veoma ubedljivo u noći između utorka i srede rezultatom 133:107.

"Bilo je veoma zabavno igrali. Svi su dodavali, dali smo dosta poena. Igrali smo na pravi način. Bilo je sjajno i uvek uživam u igri kada svi igraju jedan za drugom", kazao je Jokić.

Denver je pre meča sa Minesotom imao četiri poraza u prethodnih pet utakmica, a problemi su bili viđeni najviše u napadu. U utakmici sa Minesotom imali su čak 40 asistencija, a Nikola je učestvovao sa 18 poena, osam skokova i sedam uspešnih dodavanja.

Trener ekipe Majkl Maloun je pre meča sa Vulvsima otkrio novinarima da je pitao igrače ko žele da budu, a Jokić je, kao i uvek, imao spreman odgovor.

"Želim da budem kao Majkl Džordan. Što da ne? Odmah želim da postanem Džordan. To je moj odgovor!", našalio se Nikola.

Na pitanje da li Denverov uspeh ove sezone ima veze sa tim što su ekipe motivisanije kada igraju protiv njih, srpski centar je rekao:

"Kada se nalazite među prva tri na tabeli svi jedva čekaju da igraju sa vama, ali ja ne razmišljam previše o tome".

Jokićev plejmejker Džamal Marej je postao poznat po tome da kada se "zapali" niko ne može da ga zaustavi. Nikola to mišljenje deli.

"Aaa, on je lud. Može da postigne mnogo poena u kratkom periodu. To je ono što on radi. Može da pogodi iz svake pozicije", dodao je momak iz Sombora.