Jasmin Repeša
Vladimir Markovic
Jasmin Repeša

Vladimir Markovic

Jasmin Repeša, Foto: Vladimir Markovic

Trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša, nakon ubedljivog poraza od Crvene zvezde (107:69) za 2:0 u finalu ABA lige, izjavio je da nikada u karijeri nije doživeo da igra u, kako je naveo, "atmosferi linča" u Beogradu i da ne vidi smisao borbe za titulu ABA lige u takvom ambijentu.

PROČITAJTE JOŠ:

"Čestitao bih Zvezdi na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobedi. Ipak, na mene su utisci više vankošarkaški. Žao mi je zbog svih dešavanja, ovakav linč nisam doživeo. Radi košarke, svih nas, ovo nema veze sa sportom", rekao je Repeša na konferenciji za medije posle meča u hali "Aleksandar Nikolić".

Kako je rekao, čak i da se igra u Podgorici, ne vidi smisao duela dva tima.

"Ne mogu da razumem da moram da bacim odelo zato što je ispljuvano. Igrao sam derbi u Bolonji u nenormalnoj tenziji, ali sve to ima granicu. Strašno mi je krivo, imam veliki broj prijatelja iz Srbije... Najblaže što se može reći je psihijatrija višeg krema. Ko je kriv? Ustaše, pravoslavci, Slovenci... Ovo je histerija", u dahu je govorio hrvatski trener.

Repeša kaže da ne želi da umanji pobedu Zvezde i da je zasluženo 2:0, ali da je morao da govori kako se oseća.

"Ovo se ne može nazvati atmosferom. Bilo je ovde svega i svačega, bombardovanja, prošle su decenije... Ali sada je 2019. i ovakav odnos ne prihvatam, bez obzira o kome se radi. Kako sad sačekati Zvezdu u Podgorici? Šta da kazem, osim da ću zaštititi svakoga", naveo je on.

Repeša je dodao da je besmisleno davati bilo kakve komentare na igru. Treći meč igra se u sredu u podgoričkoj hali Morača.

 

 

 

Komentari (1)

bane

15.04.2019 06:25

Istina. Takav linč se retko vidja. 40 razlike!