Ognjen Jaramaz
Twitter/KK Partizan
Ognjen Jaramaz

Twitter/KK Partizan

Ognjen Jaramaz, Foto: Twitter/KK Partizan

Partizan slavi! Košarkaši crno-belih su pobedili praktično već izgubljenu utakmicu protiv Crvene zvezde i stigli do trećeg pehara u nizu kad je u pitanju Kup Radivoja Koraća, svaki put pobedivši najljućeg rivala. Ognjen Jaramaz, uz Markusa Pejdža sigurno najveći heroj navijača crno-belih, rekao je da je njegova ekipa osvajanjem Kupa Radivoja Koraća uradila veliku stvar.

- Uradili smo veliku stvar. Sjajan je osećaj, još jedan pokazatelj da smo ove sezone veoma, veoma dobri. Imamo kontinuitet utakmica, kontinuitet osvajanja trofeja, prvo Super kup ABA, sada i Kup Radivoja Koraća. Retko ko bi mogao da režira ovo. Praktično smo tri četvrtine kontrolisali utakmicu, da bi oni početkom poslednje preokrenuli i zasista se tada menja psihologija igrača. Međutim, imali smo mnogo hrabrosti i malo sreće, Pejdž je pogodio tu trojku i dva penala i ušli smo u produžetak i onda ste sve videli.

Jaramaz je bio MVP finala i završnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

- Možda sam prepoznao u nekim momentima da smo izgubili ritam u napadu, da treba neko da preuzme odgovornost. Zaista nisam jedini bio koji je preuzimao. Pejdž, Kori Volden, Rade Zagorac... Svi su dali doprinos. Ovo nam je podstrek za dalje i nastavak sezone. Ne smemo da posustanemo, već moramo da imamo ozbiljan pristup u svakoj utakmici, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu.