Partizan - Burg
Twitter.com/KK Partizan
Partizan - Burg

Twitter.com/KK Partizan

Partizan - Burg, Foto: Twitter.com/KK Partizan

Centar crno-belih Nikola Janković rekao je gostujući na TV Partizan da su naredna dva meča, protiv Mornara i Bahčešehira, veoma važna i da njima mogu da se anuliraju neke loše partije iz prvog dela sezone.

- Imamo jedan mini ciklus priprema, prolazimo kroz "pakao". Prošle nedelje smo imali tri dana po dva treninga, dan slobodno, pa opet dva treninga. Dosta vremena u kom smo se bavili sobom, idnividualnim radom i nekim stvarima koje ne možemo kada su utakmice. Šalu na stranu, prija nam, sve to lepo funkcioniše. Mislim da je u pravom trenutku za nas došla i reprezentativna pauza i ovaj ekstra rad - rekao je Janković za TV Partizan.

Na treninzima u hali "Ranko Žeravica" od prošlog vikenda je staro lice Aleksej Nikolić, koji se klubu iz Humske priključio posle pozajmice u italijanskom Trevizu.

- Ali ne miruje, uželeo se košarke. Došao je 45 minuta pre početka treninga, on je tu i trenira sam. To je odlično, sigurno da će nam mnogo pomoći.

Crno-bele u nekoliko dana očekuju dve važne utakmice, prva već u subotu, kada igraju protiv Mornara u ABA ligi na gostovanju, a posle toga sledi meč sa Bahčešehirom 9. decembra u Evrokupu na domaćem terenu.

- Naredne dve utakmice mogu da anuliraju neke lošije partije iz prvog dela pre pauze i mogu mnogo da nam znače. Napravili smo dobar posao u poslednjih četiri-pet utakmica, a sa ove dve treba da zaokužimo priču, da se malo situacija smiri, da se iskristališu tabele i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno će biti pakleno, posebno u Baru. Mornar je preozbiljna, šuterska ekipa, jednostavno mogu da igraju sa pet šutera na terenu. U predsezoni su nas dobili, veoma skupa i jako dobra ekipa - istakao je centar crno-belih.

Posle utakmice protiv turskog kluba, izabranike Saše Filipovskog očekuju dva gostovanja u Evrokupu - prvo protiv Burga (15. decembra), a potom i Venecije, kada će 29. decembra odigradti odloženi meč 7. kola.

- Paklen je raspored, a i trener nas uči da idemo utakmicu po utakmicu. Svaki meč je priča za sebe. Nije mi drago što moramo ponovo u Veneciju, jer put do tamo nije lak. Takva je situacija i bolje je i tako nego da nema košarke. Venecija je za sada u dalekoj budućnosti, ali moraćemo i nju da odradimo - zaključio je Janković.

PROČITAJTE JOŠ: