Jaka Blažič
abaliga.com
Jaka Blažič

abaliga.com

Jaka Blažič, Foto: abaliga.com

Šampion Evrope Slovenija je startovao u kvalifikacijama za Evrobasket sramotnim porazom na gostovanju Mađarskoj (75:77), a tragičar je bio Jaka Blažić.

U veoma uzbudljivoj utakmici u Sombatelju Slovenci su uglavnom bili u vođstvu, najviše 10 poena razlike, u drugoj četvrtini. Domaćin je odigrao odličnu četvrtu četvrtinu i uveo meč u penal završnicu. Odlučujući su bili poeni Zoltana Perla sa penala četiri i po sekunde do kraja za vođstvo 76:75. Kako ekipa Radovana Trifunovića nije imala tajm aute, krenuli su Slovenci u napad sa svoje polovine. Lopta je došla do najefikasnijeg igrača Jake Blažiča, koji ju je momentalno izgubio i to je praktično bio kraj za Slovence.

Kod pobednika najefikasniji je bio Rosko Alen sa 16 poena, dok su po 15 zabeležili Zoltan Perl (imao i šest asistencija) i David Vojvoda, koji je imao i sedam skokova. Kod Slovenaca Blažič je meč završio sa 18 poena, Džordan Morgan je imao 16 i devet skokova. Slovenija u narednom meču u nedelju dočekuju Austriju, dok Mađarska gostuje Ukrajini.