Andrija Vuković
KK Crvena zvezda
Andrija Vuković

KK Crvena zvezda

Andrija Vuković, Foto: KK Crvena zvezda

Supertalentovani 15-godišnji krilni centar Andrija Vuković novo je pojačanje Crvene zvezde!

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi (ne samo u godištu rođenih 2005. godine) među brojnim ponudama koje je imao iz Španije, Italije, Grčke… odlučio je da nastupa za crveno-bele.

Angažovanjem Andrije Vukovića Crvena zvezda je ostvarila veliku pobedu nakon jednogodišnje administrativne borbe u kojoj su i porodica Vuković i Andrija izrazili veliku želju da supertalentovani košarkaš igra za Crvenu zvezdu.

Andrija Vuković je rođen 18.01.2005. godine, visok je 205 centimetara i može da igra na pozicijama krilnog centra i centra. Prošao je mlađe selekcije Budućnosti sa kojom je osvojio dve titule, a o njegovom velikom talentu svedoči i podatak da je kao znatno mlađi igrač prethodno nastupao u starijim selekcijama Juniora sa kojim je takođe osvojio takođe dve titule.

Vuković je sa Crvenom zvezdom potpisao višegodišnji stipendijski ugovor i predstavljaće ogromno pojačanje za kadetski i juniorski tim, koji je angažmanom Vukovića potpisao i jedanaesti ugovor sa mladim košarkašima ovog leta (Vudragović, Gagić, Gačić, Mišić, Marjanac, Topić, Spasojević, Radovanović, Vučetić, Bogdanović…):

- Želim da se zahvalim mojoj Zvezdi što je imala strpljenja za mene u proteklom periodu a nakon što su se pojavile administrativne prepreke za moj prelazak, omogućila mi nastavak školovanja i košarkaški razvoj od maja prošle godine. Sada kada sam registrovan kao igrač Crvene zvezde, mogu reći da su počele da se ostvaruju moje dečačke želje. Jedva čekam da počnem da na parketu branim boje mog voljenog kluba u kom želim da se ostvarim kao igrač i vratim dobrim igrama za sav trud i brigu koju je rukovodstvo kluba pokazalo prema meni -rekao je prilikom potpisivanja ugovora Andrija Vuković.

Andrija Vuković je od srede registrovan u FIBA i KSS i odmah stiče pravo nastupa za Crvenu zvezdu!

PROČITAJTE JOŠ: