Leri King i Vlade Divac
Printscreen/Instagram
Leri King i Vlade Divac

Printscreen/Instagram

Leri King i Vlade Divac, Foto: Printscreen/Instagram

Na današnji dan 1999. godine počelo je bombardovanje Srbije od strane NATO-a.

Upravo taj dan u emisiji kod čuvenog voditelja Lerija Kinga gostovao je tadašnji košarkaš Sakramento Kingsa Vlade Divac, koji je osudio bombardovanje.

Pročitajte još:

- Ovo je tužna situacija, strašna situacija. Sve ovo što se upravo dešava kod moje kuće... Mislim da je narod u Americi obmanut poslednjih nekoliko nedelja o situaciji u Jugoslaviji. Strašno je to. Pokušao sam da razgovaram sa porodicom. Jedva mogu da uspostavim vezu. Brat me je zvao pre sat vremena i govorio o bombardovanju. On je sada u Beogradu. Roditelji su u malom gradu južno od Beograda. Svi pokušavaju da nađu sklonište.

Da li misliš da NATO greši, upitao je Lari King.

- Apsolutno greši. Jugoslavija je suverena zemlja. NATO podržava vojsku OVK koja je počela kao teroristička grupa, ko zna šta sve rade i šta se sve dešava. Zabrinut sam za sve nevine ljude sa koje god strane da dolaze, iz Jugoslavije, Albanije, Amerike, Evrope - ko god da je tamo sada.

Da li si lojalan predsedniku Miloševiću?

- Ne radi se ovde o Miloševiću, nije on u pitanju. Reč je o nevinom narodu koji strada zbog političara sa ove i one strane. Svi pokušavaju da postignu ciljeve preko leđa nevinog naroda.

Hoćeš li pokušati da spaseš nekog od članova porodice iz zemlje?

- Samo ću pokušati bratovljevu malu bebu da spasim, koja je sada tamo. Jako je tužno da je ona dok mi razgovaramo u skloništu.

Da li si mogao da očekuješ da će se ovo dogoditi?

- Niko ovo nije očekivao. Kosovo je duša i srce Srbije šest stotina godina unazad. Data mu je i autonomija. Ja nisam političar i ekspert, ali verujem da je to dovoljno fer. Kosovo je duša i srce Srbije. Ako pitate bilo koga u Srbiji, svako bi umro za njega.