Ergin Ataman
EPA/ Adrian Ruiz De Hierro
Ergin Ataman

EPA/ Adrian Ruiz De Hierro

Ergin Ataman, Foto: EPA/ Adrian Ruiz De Hierro

Upravo je Rakočević u dresu EFES-a osvojio titulu najboljeg strelca Evrolige, to je dva puta uradio i sa Baskonijom (tadašnja Taukeramika)!

On se prisetio vremena provedenog u ovom turskom klubu, ali i jedne veoma neprijatne situacije za koju je kriv niko drugi do Ergin Ataman!

"Kada sam igrao za Efes nisam imao najbolji odnos sa trenerom Erginom Atamanom. Jednom me je poslao da trčim u šumi u sedam sati ujutru. Šuma je bila oko sat i po od grada, pa sam morao da ustanem u pet ujutru. To je bilo ok, mogao sam tada da treniram. Kondicioni trener me je odveo tamo. Bilo je kišno i neverovatno. Trener mi je rekao da ne trčim. Bilo je nemoguće, nikoga nije bilo na stazi. Ja sam rekao: „Ne, trčaću“. Bilo je tmurno i hladno, padala je kiša kao pod tušem" - započeo je svoju priču Rakočević za „Eurohoops“.

Odjednom su se na stazi pojavilo 12 divljih pasa, ovako je Rakočević odreagovao:

"Video sam ih na sredini staze, bili su zajedno, nisu se pomerali i ugledali su me. Počeli su da me jure i morao sam da se popnem na neku uzbrdicu. Bilo je opasno po život i morao sam da se popnem visoko uzbrdo kako bi ih izbegao. Psi nisu mogli da se popnu tako visoko kao ja. Bilo je stvarno strašno, malo i smešno. Ovu priču sam rekao samo Bokiju Nahbaru!", zaključio  je nekadašnji kapiten crveno-belih.

Igor Rakočević je u svojoj karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Budućnost, Taukeramiku, Valensiju, Real Madrid, EFES, Sijena, a bio je član i NBA ligaša Minesotu Timbervulfs.

Opšte poznato je da turski stručnjak ne merka Srbe i košarkaše iz naše zemlje!