Igor Kokoškov
fiba.basketball
Igor Kokoškov

fiba.basketball

Igor Kokoškov, Foto: fiba.basketball

Gruzija je sa 94:90 pobedila Srbiju u "Pioniru", a bivši selektor gostiju je dao svoje pvre utiske posle ovog kvalifikacionog prozora za Evrobasket 2021.

"Hvala pre svega navijačma što su došli u ovolikom broju da nas podrže, dali smo sve da ih učinimo ponosnim, ali ne ide uvek sve kako se zamisli. Imali smo šanse, došli da pobedimo, imali energiju. Siguran sam da trener dobija i gubi utakmice. Bilo je grešaka, treba uklopiti momke koji dolaze iz različitih sistema, učićemo iz ovih greska. Gruzija se odlično poznaje i zasluženo pobedila. Stalo nam je do dresa. Ponosan sam na igrače što su izdvojili vreme i energiju za reprezentaciju, isto bih bio ponosan i da smo dobili", krenuo je selektor.

Srbija je odlično startovala, ali se prednost polako topila do konačnog poraza. Razlog za neupseh je bio u glavi:

"Psiholoski protisak, to se osetilo prethodnih dana. Bilo je lakše u Finskoj gde nas niko ne zna. Momci su se zalagali. Imali smo par momaka kojima noge jednostavno ne rade. Neki laki poeni i asistencije su nam nedostajali. Agresija je prelazila u loše odluke u odbrani. Stres i reakcija mladih igrača na ovu situaciju", kaže kokoškov.

I pored debija pred domaćom publikom, dugogodišnji NBA stručnjak tvrdi da nije imao tremu.
"Dvadeset godina nisam u Beogradu i Srbiji radio. Nisam imao tremu, posebno kada je počela utakmica."

Iz dve utakmice Srbija ima polovičan skor, a Koškov je podelio svoje utiske posle prve nedelje rada sa timom.

"Uložili mnogo energije. Niko nije došao nepripremljen. Moji utisci su da ovaj posao zahteva mnogo energije i posvećenosti. Imamo spisak igrača na koji smo fokusirani, neki će bito slobodni na leto. Ovaj posao je kao glina koja se oblikuje, ozboljan posao kom pristupamo ozbiljno. Niko nije došao bez motiva i energije, ali lopta je okrugla", tvrdi Kokoškov, koji je prokomentarisao i akciju u poslednjem napadu iz koje je Zagorac promašio ceo koš:

"Tu akciju odigrali u Finskoj, stavili ga na tablu. Šut je bio otvoren, šutirao da ga da. To nije ključni momenat, malo se noge odsekle, ali to je košarka", objasnio je bivši selektor Gruzije.