Budućnost - Crvena zvezda
Crvena zvezda
Budućnost - Crvena zvezda

Crvena zvezda

Budućnost - Crvena zvezda, Foto: Crvena zvezda

Nemila dešavanja u finalu ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti očigledno neko želi da usmeri u svoju korist. Da je tako, svedoči i pisani dokument koji na sednicu Skupštine u petak, 24. maja pokušava da, kako su "Novosti" uspele da saznaju, uvede - Cedevita.

SJAJNI STRUČNJAK U BEOGRADU Trener Bobana Marjanovića iz Amerike stiže u Srbiju!

Zagrebački klub je već spremio, kako je nazvao, "deklaraciju", kojom bi da izađe pred ostale članove Skupštine, sa željom da se svi klubovi pismeno slože sa tim.

OSTOJA IMA SJAJNE VESTI ZA GROBARE Mijailović raspalio maštu navijača Partizana i ima objavio sjajne vesti!

Između ostalog, u "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se "ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje".

KK Crvena zvezda 2017/18 džejms feldin milko bjelica

Alo!/Marko Metlaš

KK Crvena zvezda 2017/18 džejms feldin milko bjelica, Foto: Alo!/Marko Metlaš

MUKE ZA CRVENO-BELE! Bivši košarkaš Zvezde tužio klub, u igri je ogroman novac!

Ako bi se usvojila "deklaracija", to bi praktično značilo da bi Budućnost mogla da igra u Hrvatskoj (bez Splita), Sloveniji ili Srbiji, a Zvezda u Hrvatskoj, Sloveniji ili Makedoniji.

RAKOČEVIĆ DONOSI DOBRE VESTI! Super talenat i MVP Evrolige za juniore želi da igra za Srbiju! (VIDEO)

Sve ovo nije sporno, kao ni deo predloga "deklaracije" u kojem se "u nameri sprečavanja sličnih događaja, predlaže da se na Skupštini dopune pravila kojima će se omogućiti telima naše asocijacije da brzo deluju i spreče ovakve događaje". Ali je "zanimljivo" traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtev da se "u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike".

"NAJEŽIM SE SVAKI PUT KAD OBUČEM DRES" Razbijaće guz*ce protivnicima, igranje za reprezentaciju mu daje smisao! (VIDEO)

Videćemo da li će klubovi uopšte podržati "deklaraciju", a zatim je uvesti i kao tačku rasprave u Skupštini.