Vladimir Lučić, KK Bajern
Euroleague.net
Vladimir Lučić, KK Bajern

Euroleague.net

Vladimir Lučić, KK Bajern, Foto: Euroleague.net

Bajern je velikim preokretom u drugom poluvremenu stigao do pobede (80:79) nad Efesom, verovatne i ključne za obezbeđivanje plasmana u TOP 8 fazu. Na kraju su presudile blokada Džejmsa Gista na prodor Šejna Larkina i fenomenalna partija Vladimira Lučića. Nekadašnji kapiten Partizana je postigao 18 poena i imao četiri skoka, uz izuzetno važnu trojku uz zvuk sirene, na kraju treće deonice, kad se Bajern u potpunosti vratio u meč.

Da li će se Bajern plasirati na Fajnal for?

 

Lučić je bio skroman posle veličanstvene pobede. 

- Ključno je bilo to što smo bili tim. Kao mnogo puta do sada u Evroligi. Pokazali smo da ne želimo da odustanemo i da smo spremni da se takmičimo sa svakim rivalom. Ova pobeda je samo dodatni korak ka ostvarivanju našeg cilja za ovu sezonu - istakao je Lučić posle meča.

Bavarci su se pobedom probili na treće mesto. Imaju 19 pobeda i 11 poraza, baš kao i Efes, ali i Olimpija iz Milana. Ispred je CSKA sa utakmicom manje i 19/10, pa Bajern nije bez šansi da zavšri kao treći ili četvrti i tako ima meč više na domaćem ternu u četvrtfinalu.

Ne krije Lučić da će pobeda sigurno značiti igračima Bajerna za samopouzdanje u nastavku sezone.

- Efes je neverovatan tim, ne samo ove sezone već i prošle. Praktično je to ista ekipa koja je igrala prošle sezone. Došli su u Minhen da pokažu da su najbolji. I drago mi je da smo im odgovorili. Ponavljam, mi smo spremni da se takmičimo sa svakim rivalom - zaključio je Lučić.

PROČITAJTE JOŠ: