Džejms Harden (Hjuston)
EPA Erik S Lesser
Džejms Harden (Hjuston)

EPA Erik S Lesser

Džejms Harden (Hjuston), Foto: EPA Erik S Lesser

Nije tajna da je Džejms Harden izabrao Bruklin Netse da bi konačno mogao da se domogne NBA titule, koja bi sa Kajrijem Irvingom i Kevinom Durentom trebalo da bude dostižna već ove sezone. Ono što se međutim tek sad saznalo je da je Harden žrtvovao najmanje 13 miliona dolara samo da bi mogao da pređe u klub sa šampionskim ambicijama.

Harden ima garantovan ugovor na još tri sezone kojim je predviđeno da ove godine inkasira 41.254.920 dolara. Naredne mu se plata povećava na 44.310.840, a u poslednjoj godini skače na mamutskih 47.366.760 dolara. Radi o bruto iznosu gde je upravo i caka. Naime, prelaskom u Bruklin, Hardenova plata spada pod zakone države Njujork koja ima daleko veće poreze nego Teksas. Kao doskorašnji stanovnik Teksasa, Harden je bio u obavezi da plaća samo savezni i lokalni porez, ali ne i državni, jer jednostavno ta stavka ne postoji u poreskoj politici te savezne države SAD.

Sad će u Njujorku, koji ima među najvećim porezima, morati i to da plaća, pa će kada se saberu svi procenti, sjajni košarkaš biti “siromašniji” za najmanje 13.600.000 dolara nego da je ostatak ugovora odradio u Hjustonu. Da li će mu se "žrtva" isplatiti, znaće se već na leto, ovo ili sledeće.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Krivi Stojko

15.01.2021 14:29

Svaka cast Majsore, nije sve u parama!!!