Marko Gudurić
AP/Karen Pulfer Focht
Marko Gudurić

AP/Karen Pulfer Focht

Marko Gudurić, Foto: AP/Karen Pulfer Focht

Srbija će uskoro imati šest umesto sedam igrača u NBA ligi, pošto je izvesno da će Marko Gudurić natrag u Evropu. U Memfisu ne računaju na Srbina, ali ni na Marija Hezonju, pa će Gudurić i Hrvat sreću potražiti u klubovima iz Evrolige.

- Memfis ima 17 igrača pod ugovorom, a samo je 15 mesta, pa će, vrlo je verovatno da se odreknu Gudurića i Hezonju. Nijedan od njih dvojice nije u trening kampu - napisao je kolumnista "Atletika" i nekadašnji potpredsednik Grizlija Džon Holindžer.

Samo se čeka zvanična odluka da Gudurić nije više član Memfisa, odnosno da li će ga Grizliji jednostrano osloboditi svih obaveza, naravno uz ček od 2.750.000 dolara, koliko mu pripada u predstojećoj sezoni prema ugovoru, ili će pokušati da ga trejduju, što u ovom trenutku zvuči manje verovatno.

Ranije ovog meseca provlačilo se u turskim i grčkim medijima da bi srpski reprezentativac mogao da se vrati u Evropu. Navodno, najzainteresovaniji su njegov bivši klub Fenerbahče i Olimpijakos. Gudurić bi izvesno doneo kvalitet u koju god evroligašku ekipu da stigne.

PROČITAJTE JOŠ: