Marko Gudurić
printscreen
Marko Gudurić

printscreen

Marko Gudurić, Foto: printscreen

Bek srpske reprezentacije, Marko Gudurić, stigao je u Memfis u koji je prešao letos iz turskog Fenerbahčea, a mnoge je zanimalo o njegovim velikim izazovima koji ga tek očekuju!

PROČITAJTE JOŠ:

Gudurić se priključio saigračima posle odmora koji je dobio nakon završetka Mundobasketa, a novinarima je otkrio šta mu je rekao Bogdan Bogdanović, koji je već dve godine u NBA ligi.

"Pomoglo mi je mnogo to što sam bio u reprezentaciji sa igračima koji igraju u NBA ligi. Postavljao sam im mnogo pitanja, posebno Bogdanu, koji igra na istoj poziciji kao i ja. Znamo se dugo i veoma sam dobar prijatelj s njim. Rekao mi je da je razlika u brzini igre, da moram da budem fizički spreman i savetovao me je da budem u sali svakodnevno, da se od prvog dana takmičim. Rekao mi je da prvo moram da probam da pobeđujem saigrače, a potom i da se nametnem treneru da zaslužujem da igram. Naravno, kada počne utakmica, onda moram da pobeđujem protivnike" - rekao je bivši košarkaš Fenerbahčea i Crvene zvezde.

Prema sopstvenom priznanju, nije dobijao ponude od NBA ligaša:

"Iskreno, nisam imao šansu da dođem. Nisam dobijao pozive, a i bio sam zadovoljan gde sam bio. Radio sam sa srpskim trenerom Željkom Obradovićem, a on je jedan od najboljih trenera u Evropi i na svetu. Pozvao me je da dođem u Fenerbahče i to je prilika kakva se pruža jednom u životu. Mislim da sam mnogo naučio za dve godine sa njim i pomogao mi je mnogo da razvijem svoju igru" - rekao je Gudurić uz konstantaciju da mu je šut najbolja karakteristika!

BONUS VIDEO

Nikola Peković za Alo o ludoj izjavi selektora Kovača pred polufinale protiv Francuske!